Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φίλης: Το στοίχημα είναι ανοιχτό στις εκλογές – Μπορούμε να ελπίζουμε σε νίκη, αν ο κόσμος δει αλλαγές

Φίλης: Το στοίχημα είναι ανοιχτό στις εκλογές – Μπορούμε να ελπίζουμε σε νίκη, αν ο κόσμος δει αλλαγές
Επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η λύση του Μακεδονικού, άσχετα με το ότι συμπίπτει με τα θέλω των Αμερικάνων είπε ο κ. Φίλης
Την θέση ότι το στοίχημα είναι ανοιχτό στις εκλογές και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ελπίζει σε νίκη, αν ο κόσμος δει αλλαγές διατύπωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης.
«Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, τα εμπόδια είναι μπροστά μας και έχουν να κάνουν και με το πρόγραμμα με το οποίο έχουμε δεσμευτεί» είπε ο κ.Φίλης, ο οποίος αναφερόμενος στα μέτρα που εξήγγειλε  ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, υποστήριξε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να αλλάξει σελίδα η χώρα στην οικονομία και να επέλθει πιο σύντομα χαλαρότητα της επιτροπείας
«Παραμένουν εμπόδια από τη διεθνή αστάθεια που υπάρχει και τον καταναγκασμό του πρωτογενούς πλεονάσματος που βαραίνει» τόνισε ο κ.Φίλης, υπογραμμίζοντας πως «ακόμη και στα αισιόδοξα σενάρια για την οικονομία αυτό δεν δημιουργεί προϋποθέσεις για γρήγορα βήματα που είναι η δημιουργία νέων θέσεων. Υψηλός και ο στόχος για την καταπολέμηση της ανεργίας».
Όπως είπε, «η προεκλογική περίοδος είναι επιβαρυμένη και η συζήτηση είναι δύσκολη με πολλά σοβαρά ζητήματα» καθώς είναι «είναι μια περίοδος που είναι δύσκολο να κάνεις μεταρρυθμίσεις και πρέπει να βρεθούν οι κατάλληλες συνθήκες για συναίνεση και συζήτηση».
Όσον αφορά την παρουσία των ΗΠΑ στη ΔΕΘ ο κ.Φίλης σχολίασε χαρακτηριστικά «Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας»
«Δεν χρησιμοποιώ αυτή τη φράση ως  κάτι καθυστερημένο και αντιαμερικανικό, αλλά δυστυχώς στην περιοχή μας επιχειρούνται ανακατατάξεις γεωπολιτικές.
Φτιάχνονται, δυστυχώς άξονες και προνομιακές συμμαχίες.
Και η αλήθεια είναι πως «δενόμαστε» στο άρμα των Αμερικανών, θέλουμε δε θέλουμε.
Έχουμε μια διοίκηση Trump που ανοίγει «πληγές» και εμείς είμαστε στο επίκεντρο όλων αυτών, αλλά είναι πλεονέκτημα ότι έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση στη χώρα μας.
Παραμένουμε βέβαια στην ΕΕ.
Μην βλέπουμε τις όποιες επενδύσεις με πολιτική αφέλεια.
Πρέπει να ξέρουμε από ποιο έδαφος κάνουμε εξωτερική πολιτική.
Η πολυδιάσταση εξωτερική πολιτική πρέπει να διαφυλαχτεί από άποψη χειρισμού.
Θέλει μεγάλη προσοχή.
Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η λύση του Μακεδονικού, άσχετα με το ότι συμπίπτει με τα θέλω των αμερικανών» τόνισε ο κ.Φίλης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης