Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης: Αλλοπρόσαλλα τα μέτρα του Τσίπρα στη ΔΕΘ – Η κυβέρνηση δεν δίνει ελπίδα και προοπτική

Χατζηδάκης: Αλλοπρόσαλλα τα μέτρα του Τσίπρα στη ΔΕΘ – Η κυβέρνηση δεν δίνει ελπίδα και προοπτική
Η ΝΔ πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, στην κοινή λογική, σε λιγότερους φόρους και δαπάνες είπε ο κ.Χατζηδάκης
Σκληρή αντιπαράθεση με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Δ. Τζανακόπουλο είχε χθες το βράδυ από το βήμα της ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης σχετικά με τα όσα εξήγγειλε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Κάθε θετική εξέλιξη στον τόπο αυτονόητα την χαιρετίζουμε.
Τα μέτρα αυτά είναι αλλοπρόσαλλα.
Δείχνουν τον αλλοπρόσαλλο χαρακτήρα της κυβέρνησης.
Ο ΕΝΦΙΑ μέχρι πρόσφατα αυξήθηκε σε λαϊκές περιοχές.
Για τις ασφαλιστικές εισφορές ο αρμόδιος υπουργός κ.  Πετρόπουλος έλεγε ότι του λέει μπράβο ο κόσμος για το νόμο Κατρούγκαλου.
Τα μέτρα αυτά είναι αντιφατικά μεταξύ τους.
Από τη μια η κυβέρνηση εξαγγέλλει μείωση φόρων και από την άλλη μιλά για παραπάνω προσλήψεις στο δημόσιο.
Όταν περιορίσεις τα έσοδα σου πως θα μεγαλώνεις το δημόσιο;» διερωτήθηκε ο κ.Χατζηδάκης, ο οποίος παρουσίασε σειρά στοιχείων που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης στους φόρους καθώς και ότι είναι στην τελευταία θέση στην Ευρωζώνη όσον αφορά την ανάπτυξη.
«Η κυβέρνηση συγκρούεται  με την πραγματικότητα.
Οι πίνακες δεν σας βολεύουν.
Είστε ικανός να μας πείτε ότι τώρα είναι Χριστούγεννα», είπε απευθυνόμενος στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν δίνει ελπίδα και προοπτική.
«Χρειάζεται πολιτική αλλαγή.
Αυτή η κυβέρνηση δεν αποτελεί λύση.
Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στην ελεύθερη οικονομία» είπε ο κ.Χατζηδάκης.
Ερωτηθείς για την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το ερχόμενο Σαββατοκύριακο ο κ.Χατζηδάκης είπε ότι η ΝΔ πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας,  στην κοινή λογική, σε λιγότερους φόρους, σε λιγότερες δαπάνες και στο άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα γιατί είναι μοχλός για την ανάπτυξη.
«Ο κ. Μητσοτάκης θα αναπτύξει ένα αφήγημα γύρω από αυτά και ο λαός θα αποφασίσει», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης τονίζοντας πως η ΝΔ  απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και η πολιτική της πρωτίστως θα βοηθήσει τα χαμηλότερα εισοδήματα.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης