Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Κλείνει το γραφείο της Παλαιστίνης στην Ουάσινγκτον

ΗΠΑ: Κλείνει το γραφείο της Παλαιστίνης στην Ουάσινγκτον
Τέλος το γραφείο της Παλαιστίνης στην Ουάσινγκτον
Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενημέρωσαν τις παλαιστινιακές αρχές για την απόφασή τους να κλείσουν την παλαιστινιακή αποστολή στην Ουάσινγκτον, ανακοίνωσε σήμερα ο υψηλόβαθμος παλαιστίνιος αξιωματούχος Saeb Erekat, καταγγέλλοντας μια «επικίνδυνη κλιμάκωση» στα αμερικανικά μέτρα.
Η απόφαση αυτή είναι η τελευταία μέχρι σήμερα σε μια σειρά μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση του Donald Trump σε βάρος της παλαιστινιακής διοίκησης, η οποία πάγωσε τις σχέσεις με τους Αμερικανούς αξιωματούχους μετά τη μονομερή αναγνώριση, τον Δεκέμβριο του 2017 από τις Ηνωμένες Πολιτείες, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.
«Αμερικανός αξιωματούχος μας ενημέρωσε για την απόφαση να κλείσει η παλαιστινιακή αποστολή στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Πρόκειται για μια νέα χειροπιαστή απόδειξη της συλλογικής τιμωρίας που ασκεί η κυβέρνηση Trump εναντίον του παλαιστινιακού λαού, προς τον οποίο έχει ήδη σταματήσει την οικονομική βοήθεια για τις ανθρωπιστικές υπηρεσίες, περιλαμβανομένων των τομέων της υγείας και της παιδείας.
Αυτή η επικίνδυνη κλιμάκωση δείχνει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν να κατεδαφίσουν το διεθνές σύστημα προκειμένου να καλύψουν τα ισραηλινά εγκλήματα», ανέφερε σε ανακοίνωση o κ. Erekat, δεύτερος στην ιεραρχία της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ).
Η ΟΑΠ του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς θεωρείται από τη διεθνή κοινότητα ως η οργάνωση που εκπροσωπεί τον παλαιστινιακό λαό και εποπτεύει την Παλαιστινιακή Αρχή.
Ο Saeb Erekat είπε, ακόμη, ότι οι παλαιστινιακές αρχές δεν θα αποθαρρυνθούν από το να ζητήσουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να αναλάβει δράση εναντίον του Ισραήλ.
«Επαναλαμβάνουμε πως τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού δεν πωλούνται, πως δεν θα υποκύψουμε στις απειλές και στους εκβιασμούς των ΗΠΑ.
Ως εκ τούτου, συνεχίζουμε να καλούμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να ξεκινήσει μια άμεση διερεύνηση των ισραηλινών εγκλημάτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης