Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CLSA: Ο εμπορικός πόλεμος του Trump με την Κίνα θα έχει απροσδόκητο αποτέλεσμα

CLSA: Ο εμπορικός πόλεμος του Trump με την Κίνα θα έχει απροσδόκητο αποτέλεσμα
Οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να ανησυχούν για την ενίσχυση της επιρροής της Κίνας 
Την εκτίμηση ότι ο εντεινόμενος εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας μπορεί κάλλιστα να ενισχύσει την επιρροή που έχει στον κόσμο η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου εκφράζει ο Eric Fishwick του CLSA.
Όπως διευκρινίζει στο CNBC, η εμπορική διαμάχη μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον θα μπορούσε στην πραγματικότητα να έχει ένα εντελώς απροσδόκητο αποτέλεσμα κατά το οποίο η Κίνα θα ενισχύσει τόσο την οικονομία όσο και την γεωπολιτική της θέση.
«Θα μπορούσε κάλλιστα να έχει ένα εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα όπου η Κίνα θα επιταχύνει τις προσπάθειες της για να κινηθεί προς τα πάνω στην καμπύλη προσφοράς… να γίνει αυτάρκης και να έχει προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.
Και σίγουρα θα ενθαρρύνει την Κίνα στις προσπάθειες της να ενισχύσει την πολιτική και οικονομική επιρροή της» επεσήμανε.
Ο ίδιος έδωσε έμφαση στην πρωτοβουλία της Κίνας «Μια Ζώνη - Ένας Δρόμος», ένα πρόγραμμα υποδομών και επενδύσεων που θεωρείται ευρέως ως μια προσπάθεια της χώρας να κατασκευάσει μια μαζική, πολυεθνική ζώνη οικονομικής και πολιτικής επιρροής που έχει επίκεντρο το Πεκίνο.
Τέλος, επεσήμανε ότι η μάχη όσον αφορά την επιβολή δασμών μεταξύ Ουάσιγκτον και Πεκίνου δεν έχει σχετίζεται μόνο με το γεγονός ότι οι Αμερικανοί αγοράζουν πολλά κινεζικά προϊόντα, αλλά και με το ότι η ΗΠΑ ανησυχούν για την ενίσχυση της θέσης της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης