Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Η εισηγμένη με επενδύσεις στην τετραετία όσες η αποτίμηση στο ταμπλό – Πως την επηρεάζει το Brexit

Η εισηγμένη με επενδύσεις στην τετραετία όσες η αποτίμηση στο ταμπλό – Πως την επηρεάζει το Brexit
Η αβεβαιότητα που υπάρχει στην αγορά λόγω του BREXIT έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της ζήτησης για κάποια προϊόντα
Υψηλές επενδύσεις έχει υλοποιήσει και συνεχίζει να υλοποιεί η Πλαστικά Θράκης.
Μάλιστα αν αθροιστούν οι επενδύσεις που έχουν γίνει από το 2015 και συνεχίζονται έως σήμερα, το ύψος τους ανέρχεται στην αποτίμηση της εισηγμένης στο ταμπλό του ΧΑ.
Πιο αναλυτικά ο όμιλος, σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης του επενδυτικού προγράμματος της διετίας 2015-2016 συνολικού ύψους 52 εκατ. ευρώ, προχωράει στην περαιτέρω αξιοποίηση των επενδύσεων αυτών, ενώ συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της διετίας 2017-2018 το οποίο εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 44 εκατ. ευρώ, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και την ανάπτυξη νέων πιο καινοτόμων προϊόντων.
Επομένως το σύνολο των επενδύσεων ανέρχεται στα 96 εκατ. ευρώ όσο ακριβώς αποτιμάται στο ΧΑ.
Επιπλέον η εισηγμένη έχει καθαρή θέση 142,5 εκατ. ευρώ με τον καθαρό δανεισμό να είναι στα 72 εκατ. ευρώ περίπου.
Σημειώνεται πως στο εξάμηνο είχε καθαρά κέρδη 5,4 εκατ. ευρώ από 4,7 εκατ. ευρώ.
Όπως αναφέρεται στη λογιστική κατάσταση η διατήρηση της υγιούς κεφαλαιακής διάρθρωσης του Ομίλου, παρά το εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα της τελευταίας τετραετίας, σε συνδυασμό με τις υγιείς λειτουργικές και οργανωτικές δομές τις οποίες διαθέτει προσδίδουν στη Διοίκηση του Ομίλου τη δυνατότητα να συνεχίζει την επιδίωξη των στρατηγικών της στόχων.
Αναφορικά με τις επιπτώσεις από το Brexit, η εισηγμένη τονίζει πως η θυγατρική της στη Σκωτία έχει επηρεαστεί από το BREXIT καθώς η ισοτιμία Ευρώ/Στερλίνας έχει οδηγήσει σε σημαντική επιπλέον αύξηση της τιμής των πρώτων υλών, την οποία δεν ήταν δυνατόν να μετακυλίσει στις τιμές πώλησης.
Επίσης η αβεβαιότητα που υπάρχει στην αγορά λόγω του BREXIT έχει ως αποτέλεσμα την μείωση της ζήτησης για κάποια προϊόντα.
Η διοίκηση της εταιρείας έχει προσανατολιστεί στις αγορές εκτός Μεγάλης Βρετανίας ώστε να εκμεταλλευτεί την βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα λόγω της ισοτιμίας.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης