Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μάρδας (ΣΥΡΙΖΑ): Πρέπει να αυξηθεί ο πλούτος της χώρας για να προχωρήσουμε σε φοροαπαλλαγές

Μάρδας (ΣΥΡΙΖΑ): Πρέπει να αυξηθεί ο πλούτος της χώρας για να προχωρήσουμε σε φοροαπαλλαγές
Με χαμηλή παραγωγή δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, εκείνο που χρειαζόμαστε είναι υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης
 "Η 83η ΔΕΘ πραγματοποιείται σε μια περίοδο όπου η εθνική πολιτική προσπαθεί να ανακτήσει την κυριαρχία της. Αυτό είναι το σύνθημα της περιόδου" τόνισε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μάρδας υπογραμμίζοντας οτι "αυτή είναι η διαφορά της τωρινής περιόδου με το παρελθόν".
Σε συνέντευξή του στο Πρακτορείο 104,9 fm τόνισε πως "πρέπει να αυξηθεί ο πλούτος της χώρας για να υπάρχει ένα περίσσευμα το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιοδήποτε σκοπό είτε για φοροαπαλλαγές είτε στο πλαίσιο της οικοδόμησης ενός πιο συνεκτικού συστήματος κοινωνικού συστήματος", καθώς "με χαμηλή παραγωγή δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα.
Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης" τόνισε.
"Είναι ικανοποιητικοί αυτοί που προβλέπονται, αλλά χρειαζόμαστε πολύ ψηλότερους.
Και εδώ χρειαζόμαστε ψηλότερες ταχύτητες σε ό,τι αφορά την διοίκηση όλων των υπουργείων που θα παράγουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα".
Όσον αφορά στη δέσμευση της χώρας για υψηλά πλεονάσματα, επισημαίνει ότι είναι για μια πενταετία και από εκεί και πέρα έχουμε πλεονάσματα της τάξης του 2,2%.
Και προσθέτει:
"Μπορώ να σας πω ότι είτε μας τα επέβαλαν είτε ήμασταν απόλυτα ελεύθεροι να κάνουμε ό,τι θέλουμε, έχοντας υπόψη το ύψος το χρέος της χώρας, το πλεόνασμα του 2 και κάτι τοις εκατό ήταν κάτι αναπόφευκτο μπορώ να σας πω εκτός αν γίνει κάτι στο μέλλον διαφορετικό από αυτό το οποίο έχει γίνει ως τώρα που έχει σχέση με τη ρύθμιση του χρέους, δηλ κάποιο κούρεμα του χρέους.
Που κι αυτό κατά την άποψή μου μπορεί να γίνει αρκεί να ξεχαστεί αυτή η δύσκολη περίοδος και αρκεί να τεθεί σε λειτουργία ένας μηχανισμός σαν το ΔΝΤ, το λεγόμενο ευρωπαϊκό νομισματικό ταμείο, το οποίο θα έχει μια άλλη άνεση κινήσεων σε σχέση με τους οργανισμούς που έχουμε σήμερα".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης