Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rouhani (Πρ. Ιράν): Οι ΗΠΑ μας επιβάλλουν οικονομικό, ψυχολογικό και πόλεμο προπαγάνδας

Rouhani (Πρ. Ιράν): Οι ΗΠΑ μας επιβάλλουν οικονομικό, ψυχολογικό και πόλεμο προπαγάνδας
Ο Trump έχει πει ότι θα μπορούσε να συναντήσει τους ηγέτες του Ιράν όμως οι δηλώσεις και κινήσεις τους φαίνεται ότι προκαλούν σύγχυση στην κυβέρνηση της Τεχεράνης
Νέο μήνυμα προς το Ιράν στέλνουν οι ΗΠΑ προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Hasan Rouhani σε ομιλία που μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.
Η ένταση ανάμεσα στο Ιράν και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αυξηθεί μετά την απόφαση του προέδρου Trump, τον Μάιο, να αποσύρει τις ΗΠΑ από μια σημαντική πυρηνική συμφωνία με το Ιράν και την επαναφορά των κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας τον περασμένο μήνα.
Ο Trump έχει πει ότι θα μπορούσε να συναντήσει τους ηγέτες του Ιράν όμως οι δηλώσεις και κινήσεις τους φαίνεται ότι προκαλούν σύγχυση στην κυβέρνηση της Τεχεράνης.
«Από τη μια πλευρά προσπαθούν να πιέσουν τον λαό του Ιράν, από την άλλη μας στέλνουν μηνύματα κάθε μέρα μέσω διαφόρων μεθόδων ότι θα μπορούσαμε να έρθουμε και να διαπραγματευθούμε από κοινού», είπε ο Rouhani.
«Λένε οτι θα μπορούσαμε να διαπραγματευθούμε εδώ, θα μπορούσαμε να διαπραγματευθούμε εκεί. Θέλουμε να επιλύσουμε τα θέματα… θα μπορούσαμε να δούμε το μήνυμά σας;… ή μήπως να βλέπαμε τις κτηνώδεις πράξεις σας;» υπογραμμίζει.
Η Ουάσινγκτον επιδιώκει να αναγκάσει την Τεχεράνη να τερματίσει το πυρηνικό πρόγραμμά της και την υποστήριξη που παρέχει σε οργανώσεις μαχητών στη Συρία και στο Ιράκ.
Οι κυρώσεις των ΗΠΑ, που στοχεύουν τον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν, προγραμματίζεται να επαναφερθούν τον Νοέμβριο. 
Το Ιράν αντιμετωπίζει έναν "οικονομικό και ψυχολογικό πόλεμο και έναν πόλεμο προπαγάνδας", είπε ο Rouhani, επισημαίνοντας πως η Αμερική και το Ισραήλ είναι οι κύριοι εχθροί της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης