Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεντρική Τράπεζα Αργεντινή: Κάτι παραπάνω από επαρκής η χρηματοδότηση για το 2019

Κεντρική Τράπεζα Αργεντινή: Κάτι παραπάνω από επαρκής η χρηματοδότηση για το 2019
Αισιόδοξος ο κεντρικός τραπεζίτης της Αργεντινής
Η χρηματοδότηση που διαθέτει η Αργεντινή θα είναι περισσότερο από επαρκής για το 2019, διαβεβαίωσε ο διοικητής της εγχώριας κεντρικής τράπεζας, Luis Caputo.
Βέβαια, δεν παρείχε λεπτομέρειες.
Οι υψηλές αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζονται «υπερβολικές», είπε χαρακτηριστικά, σε συνέδριο διευθυντικών στελεχών.
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει πολύ υπερβολή.
Αυτό πρόκειται να διορθωθεί ταχύτερα από ό, τι πιστεύουν οι αγορές».
Η Αργεντινή και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σημειώνουν πρόοδο στις συζητήσεις τους για την ενίσχυση της οικονομικής στήριξης, ύψους 50 δισ. δολ., προς το κράτος της Λατινικής Αμερικής, με στόχο «να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό», δήλωσε εχθές (6/9/2018) ο εκπρόσωπος του Ταμείου, Gerry Rice.
«Σημειώνεται πρόοδος σε αυτές τις συζητήσεις, οι οποίες συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο, και πάλι, για το πώς θα ενισχυθεί περαιτέρω το πρόγραμμα των αρχών της Αργεντινής, το οποίο υποστηρίζεται από το ΔΝΤ», ανέφερε ο Rice κατά την τακτική ενημέρωση του ΔΝΤ για τα μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι αξιωματούχοι της Αργεντινής παραμένουν στην Ουάσινγκτον για συνομιλίες.
Ο Rice επανέλαβε τη δήλωση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Christine Lagarde, ότι κοινός στόχος του ΔΝΤ και της Αργεντινής είναι να καταλήξουν γρήγορα οι συνομιλίες, ώστε να υποβληθεί μια πρόταση στο εκτελεστικό συμβούλιο του ΔΝΤ.

Διαβάστε: Macquarie: Τουρκία και Αργεντινή θα πρέπει να επιλέξουν μεταξύ capital controls και βαθιάς ύφεσης

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης