Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kaplan (Fed): Πρέπει να αυξήσουμε τα επιτόκια 3 - 4 φορές στους επόμενους 9 - 12 μήνες

Kaplan (Fed): Πρέπει να αυξήσουμε τα επιτόκια 3 - 4 φορές στους επόμενους 9 - 12 μήνες
Όλα αυτά που έδειξε αυτή η έκθεση για τις θέσεις εργασίας με κάνουν απλά να επαναβεβαιώνω αυτή την άποψη, τόνισε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας
Η ισχυρή έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ έδειξε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) θα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, δήλωσε σήμερα (7/9/2018) ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan.
«Πιστεύω ότι υπό το πρίσμα των οικονομικών επιδόσεων θα πρέπει να προχωρήσουμε προς ένα ουδέτερο επίπεδο... κάτι που μου λέει ότι μέσα στους επόμενους εννέα έως δώδεκα μήνες θα πρέπει να αυξήσουμε το βασικό επιτόκιο ενδεχομένως τουλάχιστον τρεις ακόμη φορές, ίσως τρεις ή και τέσσερις φορές», δήλωσε ο Kaplan σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο «Fox Business Network».
Νωρίτερα σήμερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου είχε ανακοινώσει ότι η αύξηση των θέσεων εργασίας των ΗΠΑ επιταχύνθηκε τον Αύγουστο και ότι οι μισθοί κατέγραψαν τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο σε διάστημα μεγαλύτερο των εννέα ετών.
«Όλα αυτά που έδειξε σήμερα αυτή η έκθεση για τις θέσεις εργασίας με κάνουν απλά να επαναβεβαιώνω αυτή την άποψη», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο αντίκτυπος των μέτρων τόνωσης που έλαβε η Fed θα εξασθενίσει το 2019 και το 2020.
Παράλληλα, ο Kaplan υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι διαρθρωτικοί παράγοντες θα μετριάσουν τις γενικές πληθωριστικές πιέσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης