Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα «έσπασαν» Τουρκία - Ρωσία για τη Συρία: Κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ ζητάει ο Erdogan - Αρνείται ο Putin

Τα «έσπασαν» Τουρκία - Ρωσία για τη Συρία: Κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ ζητάει ο Erdogan - Αρνείται ο Putin
Η Μόσχα απέρριψε την πρόταση της Τουρκίας για κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ της Συρίας 
Νέα σύννεφα φαίνεται πως μαζεύονται πάνω από τις σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας με αφορμή τη Συρία.
Κατά την τριμερή Σύνοδο (Ρωσίας - Τουρκίας - Ιράν) που πραγματοποιήθηκε στην Τεχεράνη, ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin, απέρριψε την πρόταση του Τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, για κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ.
Μάλιστα, ο Erdogan δήλωσε ότι μια αναμενόμενη επίθεσης της κυβέρνησης εναντίον των ανταρτών θα μπορούσε να οδηγήσει σε σφαγή.
Ωστόσο, ο Putin δήλωσε ότι η Μόσχα είναι κατά της ανακωχής και ο ηγέτης του Ιράν, Hassan Rouhani, δήλωσε ότι η Συρία πρέπει να ανακτήσει τον έλεγχο σε όλη την επικράτεια της.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η κατάσταση στο Ιντλίμπ, το μοναδικό εναπομείναν μεγάλο οχυρό των ανταρτών, αποτελεί άμεσο ζήτημα καθώς οι δυνάμεις του προέδρου Bashar al-Assad, υποστηριζόμενες από τη Ρωσία και το Ιράν, προετοιμάζονται για αυτό που θα μπορούσε να είναι η τελευταία αποφασιστική μάχη αυτή της διαμάχης.
Τα Ηνωμένη Έθνη έχουν προειδοποιήσει ότι μια πλήρης επίθεση θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανθρωπιστική καταστροφή.
Την στιγμή, όμως, στην Τεχεράνη πραγματοποιούνται η τριμερής σύνοδος, κυβερνητικά αεροσκάφη της Ρωσίας και της Συρίας χτύπησαν βάσεις ανταρτών στο Ιντλίμπ.
Η Τεχεράνη και η Μόσχα βοήθησαν τον Assad να επιτεθεί σε πολλούς αντιπάλους, από τους αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Δύση μέχρι τους ισλαμιστές μαχητές, ενώ στην αντίπαλη πλευρά βρίσκεται η Τουρκία έχοντας μάλιστα στρατεύματα στη χώρα.
Οι συζητήσεις στη Τεχεράνη αποτελούν ένα κρίσιμο σημείο σε ένα 7ετή πόλεμου που έχει στερήσει τη ζωή σε περισσότερο από 1 εκατ. ανθρώπους και έχει αναγκάσει 11 εκατ. άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Ο Erdogan κάλεσε τον Putin και τον Rouhani να συμφωνήσουν στην κατάπαυση του πυρός στο Ιντλίμπ, υποστηρίζοντας ότι μια τέτοια συμφωνία θα ήταν «νίκη» για την Σύνοδο τους.
Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Τουρκία δεν θα μπορούσε να δεχθεί άλλους πρόσφυγες από τη Συρία.
Ωστόσο, ο Putin ότι είναι κατά της εκεχειρίας διότι οι μαχητές της Nusra Front και του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται εκεί δεν συμμετέχουν σε ειρηνευτικές συνομιλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης