Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παυλόπουλος: Οι υποψήφιοι ηγέτες της Ε.Ε. να σέβονται τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες

Παυλόπουλος: Οι υποψήφιοι ηγέτες της Ε.Ε. να σέβονται τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Λετονό υπουργό Εξωτερικών
Πάνω στον ευρωπαϊκό αξιακό κώδικα θα κριθούν, μετά τις ευρωεκλογές, και όλοι εκείνοι που θέλουν να καταλάβουν θέσεις ηγετικές ή φιλοδοξούν να καταλάβουν θέσεις ηγετικές στον χώρο και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Μόνο Ευρωπαίοι πραγματικοί, που σέβονται αυτές τις αρχές και αξίες μπορούν να φιλοδοξούν προς αυτήν την κατεύθυνση και καθένας μας μέχρι τότε, δίνει πραγματικά εξετάσεις»: την επισήμανση αυτή έκανε -ενόψει, προφανώς, της επιλογής προέδρου της Κομισιόν και προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδεχόμενος νωρίτερα, σήμερα (7/9/2018), τον υπουργό Εξωτερικών της Λετονίας, Edgars Rinkēvičs.
Αναλυτικά, οι δύο άνδρες συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα προβλήματα που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Eυρωπαίοι ηγέτες που θα αναδειχθούν από τις επικείμενες ευρωεκλογές.
Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι εν όψει και των ευρωεκλογών πρέπει με τις πολιτικές της Ε.Ε. να καταπολεμήσουμε τα μορφώματα του λαϊκισμού, που ξεπηδούν σε διάφορες χώρες και που έχουν ως στόχο τη διάλυση της Ευρώπης.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση και τη θερμή υποδοχή, τού μετέφερε τους χαιρετισμούς του Λετονού Προέδρου και τόνισε ότι περιμένουν να τον υποδεχθούν στη Ρίγα, στο πλαίσιο της επικείμενης 14ης 'Ατυπης Συνάντησης των Αρχηγών Κρατών του Arraiolos Group στις 13 Σεπτεμβρίου 2018.
Παράλληλα, τόνισε ότι συμφωνεί απόλυτα με τις θέσεις του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφορικά με τις αρχές και τις αξίες της Ε.Ε. και ειδικότερα για το προσφυγικό ζήτημα αλλά και το θέμα της αντιμετώπισης των ανισοτήτων και την στήριξη του κοινωνικού κράτους.
Τέλος, εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον ελληνικό λαό για την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι και τα θύματα που άφησε πίσω της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης