Διεθνή

Ferguson (Stanford University): Οι ΗΠΑ θα ήταν πολύ χειρότερα υπό την Clinton από ότι είναι με τον Trump

Ferguson (Stanford University): Οι ΗΠΑ θα ήταν πολύ χειρότερα υπό την Clinton από ότι είναι με τον Trump
Οι ΗΠΑ υπό την προεδρία της Hillary Clinton θα είχε επιφέρει μεγαλύτερο χάος
Την εκτίμηση ότι η προεδρία της Hillary Clinton θα ήταν ακόμα πιο αποδιοργανωτική από ό,τι είναι ο Donald Trump, εκφράζει ο γνωστός ιστορικός και συνεργάτης του Stanford University, Niall Ferguson.
«Θα υπήρχε σχεδόν άμεσα μια διαδικασία αποπομπής» δήλωσε στο CNBC προσθέτοντας «και το σημαντικότερα είναι ότι οι υποστηρικτές του Trump θα πίστευαν τα περί χειραγώγησης των εκλογών και τελικά θα ήταν "ετοιμοπόλεμοι" και πολύ άγρια διάθεση».
Στον απόηχο των αποκαλύψεων περί σχεδίου υπονόμευσης της ατζέντας του Trump, ο Ferguson τόνισε «στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι η κατάσταση στις ΗΠΑ θα ήταν ακόμα πιο χαοτική εάν είχε νικήσει η Clinton».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι βασικοί υποστηρικτές του Trump παραμένουν στο πλευρό του, αλλά ενδεχομένως να αναρωτηθούν -κάποια στιγμή- εάν ρίσκαραν πολύ.
Ο Ferguson πρόσθεσε ότι ο Trump δεν ήταν βασιλιάς ή αυτοκράτορας και ότι υπήρχαν 63 διαφορετικές υπηρεσίες που εργάζονταν για τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ.
«Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Trump δεν ήταν καταστροφή, αντίθετα με τις προβλέψεις ορισμένων οικονομολόγων που δήλωσαν ότι θα υπάρξει πλήρης κατάρρευση της αγοράς» δήλωσε ο Ferguson.
Σχετικά με την εξωτερική πολιτική, ο ίδιος δήλωσε ότι ο Trump είχε αλλάξει πολιτική για την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα και τη Μέση Ανατολή και ότι οι περισσότερες αλλαγές θα πρέπει να θεωρηθούν ως βελτιώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης