Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Οι επενδυτικές συμβουλές της Goldman Sachs, σε περίπτωση επιδείνωσης των εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ – Κίνας

Οι επενδυτικές συμβουλές της Goldman Sachs, σε περίπτωση επιδείνωσης των εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ – Κίνας
Οι συμβουλές της Goldman Sachs προς το επενδυτικό κοινό, σχετικά με τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ – Κίνας
Η πρόσφατη απόφαση της Ουάσιγκτον να προαναγγείλει πρόσθετους δασμούς σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων συνολικής αξίας 200 δισ. δολαρίων ετησίως, επιδείνωσε τις εμπορικές εντάσεις μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας, προκαλώντας νέες ανησυχίες στο επενδυτικό κοινό.
Βέβαια, να επισημανθεί, αυτό δεν εμπόδισε τη Wall Street αναρριχηθεί σε νέα ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Σε περίπτωση που, ωστόσο, οι δασμοί-μαμούθ ενεργοποιηθούν, ο εμπορικός πόλεμος θα βρεθεί σε πλήρη εξέλιξη και το επενδυτικό κλίμα ενδέχεται να αντιστραφεί δραματικά.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Goldman Sachs υπογραμμίζει πως οι αγορές συναλλάγματος θα επηρεαστούν μέσω τριών διόδων:

(i) μειώνοντας τις προσδοκίες για την ανάπτυξη της Κίνας,

ii) προκαλώντας γενική μείωση της ανοχής επενδυτικού κινδύνου και, κατά συνέπεια, αδυναμία των πιο ριψοκίνδυνων νομισμάτων,

(iii) εξασθενίζοντας το κινεζικό γιουάν σε σχέση με το αμερικανικό δολάριο.

Οι προσδοκίες για επιβράδυνση στην κινεζική οικονομία θα επηρεάσουν τα νομίσματα χωρών που διατηρούν στενούς οικονομικούς δεσμούς με την Κίνα, επισημαίνεται.
Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, οι επενδυτές θα πρέπει να πουλήσουν τις θέσεις τους στην ισοτιμία USD/JPY, αγοράζοντας, τοποθετώντας, παράλληλα, κεφάλαια στην ισοτιμία USD/KRW.
Το τρίτο ενδεχόμενο είναι οι επενδυτές να παραμείνουν τακτικά προσεκτικοί όσον αφορά τα νομίσματα αναδυόμενων οικονομιών.
Σε αυτήν την περίπτωση, η θέση long στην ισοτιμία JPY/KRW φαντάζει η καλύτερη αντιστάθμιση κινδύνου, σύμφωνα με την αμερικανική τράπεζα.
Σε ό,τι αφορά και τις εντάσεις ΗΠΑ με Καναδά, η υποτίμηση του CNY επηρεάζει ένα διαφορετικό σύνολο νομισμάτων -κυρίως οι Ασιάτες εξαγωγείς που ανταγωνίζονται την Κίνα σε τρίτες αγορές.
Δύο νομίσματα θα πληγούν περισσότερο, το ιαπωνικό γεν και το γουόν Νότιας Κορέας.
Η ομάδα της Goldman προτρέπει στους επενδυτές που επιθυμούν να αντισταθμίσουν ένα χειρότερο από το αναμενόμενο αποτέλεσμα στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας, τα εξής:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης