Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν νέους δασμούς σε βάρος μας θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε αντίμετρα

Κίνα: Εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν νέους δασμούς σε βάρος μας θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε σε αντίμετρα
Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας τόνισε ότι θα παρακολουθήσει στενά τις επιπτώσεις από ενδεχόμενους νέους δασμούς των ΗΠΑ
Τη θέση ότι η Κίνα θα αναγκαστεί να αντιδράσει απέναντι στις ΗΠΑ, εάν η Ουάσιγκτον επιβάλει νέους δασμούς, διατύπωσε σήμερα (6/9) το Υπουργείο Εμπορίου της χώρας, σε μία χρονική περίοδο κατά τον οποίο οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών σημειώνουν νέα κλιμάκωση.
Τις τελευταίες ημέρες, οι παγκόσμιες αγορές εμφανίζουν μεγάλη νευρικότητα, με τις δηλώσεις από την πλευρά της αμερικανικής κυβέρνησης ότι εξετάζει την επιβολή νέων δασμών σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών ύψους 200 δισ. δολαρίων.
«Εάν οι ΗΠΑ υιοθετήσουν νέα δασμολογικά μέτρα, παρά την αντίσταση, η Κίνα θα αναγκαστεί να εφαρμόσει τα απαραίτητα μέτρα αντιποίνων», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του εκπροσώπου του Υπουργείου, Gao Feng, κατά τη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η Κίνα θα παρακολουθήσει στενά τις επιπτώσεις από ενδεχόμενους νέους δασμούς και θα υιοθετήσει ισχυρά μέτρα ώστε να βοηθήσει τις κινεζικές ή τις ξένες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Κίνα να ξεπεράσουν τις δυσκολίες».
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση επί του ζητήματος, η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στον επόμενο γύρο δασμών μέσα στις εμπόμενες μέρες, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστή η ακριβής χρονική στιγμή κατά την οποία θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Οι νέοι δασμοί αναμένεται να πλήξουν άμεσα τα καταναλωτικά προϊόντα, όπως είναι τα έπιπλα, τα προϊόντα φωτισμού και τα ελαστικά.
Οι αγορές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους ότι ενδεχόμενοι νέοι δασμοί στις κινεζικές εισαγωγές θα σηματοδοτήσουν μία σημαντική άνοδο στις εμπορικές διαφωνίες μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών, προκαλώντας πιθανή συρρίκνωση των παγκόσμιων επιχειρηματικών επενδύσεων, του εμπορίου και της ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης