Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,9% οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,9% οι βιομηχανικές παραγγελίες τον Ιούλιο 2018 - Κατώτερα των εκτιμήσεων τα στοιχεία
Οι αναλυτές ανέμεναν οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας να σημειώσουν άνοδο της τάξεως του +1,8%
Απροσδόκητη πτώση σημείσαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (6/9) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, εν μέσω σημαντικής μείωσης στη ζήτηση από το εξωτερικό.
Ειδικότερα, οι νέες παραγγελίες στον βιομηχανικό τομέα της Γερμανίας υποχώρησαν κατά -0,9% σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο της τάξεως του +1,8%.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η μηνιαία πτώση του Ιουλίου ήταν μικρότερη σε σύγκριση με το -3,9% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα.
Παρά το γεγονός ότι οι εγχώριες παραγγελίες ενισχύθηκαν κατά +2,4%, οι παραγγελίες από το εξωτερικό υποχώρησαν κατά -3,4% σε σχέση με τον Ιούνιο του 2018.
Μάλιστα, η πτώση εκτός Ευρωζώνης διαμορφώθηκε στο -4%, ενώ οι βιομηχανικές παραγγελίες εντός της ενιαίας νομισματικής ένωσης σημείωσαν πτώση της τάξεως του -2,7%.
Σε ετήσια βάση, οι νέες παραγγελίες υποχώρησαν κατά -0,9%, έναντι -0,8% τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι οικονομολόγοι ανέμεναν ετήσια άνοδο της τάξεως του +1,9%.
Επιπλέον, τα στοιχεία της Destatis έδειξαν ότι ο κύκλος εργασιών στον μεταποιητικό κλάδο μειώθηκε κατά -1,8%, ποσοστό μεγαλύτερο σε σύγκριση με το -0,7% του Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης