Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αθήνα ο Γάλλος ΥΠΕΞ Jean Yves Le Drian – Συναντήσεις με Τσίπρα και Κοτζιά

tags :
Στην Αθήνα ο Γάλλος ΥΠΕΞ Jean Yves Le Drian – Συναντήσεις με Τσίπρα και Κοτζιά
Επί τάπητος διμερή και ευρωπαϊκά θέματα αλλά και οι εξελίξεις σε ανατολική Μεσόγειο και Συρία
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη 6/9 ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Jean Yves Le Drian, ο οποίος θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα όσο και με τον Έλληνα ομόλογο του, Ν. Κοτζιά.
Μετά τις συναντήσεις θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας και κοινή συνέντευξη Τύπου.
Στο επίκεντρο των συζητήσεων αναμένεται να βρεθούν διμερή και ευρωπαϊκά θέματα, καθώς και οι τελευταίες εξελίξεις σε ανατολική Μεσόγειο και Συρία.
Σύμφωνα με τη γαλλική πρεσβεία «η επίσκεψη θα επιτρέψει συζητήσεις για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεών μας με την Ελλάδα σε όλους τους τομείς, ιδιαίτερα στον τομέα της άμυνας, με βάση τον οδικό χάρτη της ελληνογαλλικής στρατηγικής συνεργασίας του 2016» ενώ αναφέρεται επίσης ότι «ο Γάλλος υπουργός θα εξετάσει τις ενδεχόμενες πρωτοβουλίες για την εφαρμογή των συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των 28 και 29 Ιουνίου με στόχο τη δημιουργία μιας αληθινά ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής».
Επιπλέον, θα συζητηθεί το ζήτημα της εμβάθυνσης της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης ενώ ο Γάλλος ΥΠΕΞ αναμένεται να χαιρετίσει τη σύναψη συμφωνίας μεταξύ της Αθήνας και των Σκοπίων πάνω στο θέμα της ονομασίας.
Παράλληλα εκτιμάται ότι «θα διαβεβαιώσει ότι η Γαλλία παραμένει στο πλευρό της Ελλάδας με σκοπό την εξασφάλιση μιας βιώσιμης εξόδου από την κρίση, στη βάση των συμπερασμάτων του Eurogroup του Ιουνίου, και την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης