Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάλεσε την απόφασή της για μεταφορά της πρεσβείας της στην Ιερουσαλήμ η Παραγουάη - Απάντηση από το Ισραήλ

Ανακάλεσε την απόφασή της για μεταφορά της πρεσβείας της στην Ιερουσαλήμ η Παραγουάη - Απάντηση από το Ισραήλ
Netanyahu διέταξε το κλείσιμο της ισραηλινής πρεσβείας στην Παραγουάη
Στο Τελ Αβίβ θα επαναφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ η Παραγουάη, ακυρώνοντας την απόφαση που είχε λάβει τον Μάιο ο τότε πρόεδρος, Horacio Cartes, να μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ, όπως δήλωσε σήμερα (5/9/2018) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Luis Alberto Castiglioni.
«Η Παραγουάη θέλει να συμβάλει σε μια εντατικοποίηση των περιφερειακών διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη μιας ευρείας, δίκαιης και βιώσιμης ειρήνης στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Castiglioni.
Σημειώνεται ότι ο Cartes είχε ταξιδέψει στο Ισραήλ προκειμένου να τελέσει τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας τον Μάιο.
Ο διάδοχός του, Mario Abdo, που είναι και αυτός μέλος του συντηρητικού κόμματος Colorado, ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο μήνα.
Άμεση ήταν η απάντηση του Ισραήλ, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, Benjamin Netanyahu, που είναι επίσης υπουργός Εξωτερικών, να διατάσσει το κλείσιμο της ισραηλινής πρεσβείας στην Παραγουάη.
«Το Ισραήλ κρίνει με μεγάλη αυστηρότητα την ασυνήθιστη απόφαση της Παραγουάης η οποία θα εντείνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών», αναφέρεται σε σύντομη δήλωση που εξέδωσε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης