Με τον γάλλο ΥΠΕΞ θα συναντηθεί αύριο (6/9) στην Αθήνα ο Ν. Κοτζιάς

Με τον γάλλο ΥΠΕΞ θα συναντηθεί αύριο (6/9) στην Αθήνα ο Ν. Κοτζιάς
O Jean Yves Le Drian πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης του κ. Κοτζιά
Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Jean Yves Le Drian, θα έχει αύριο (6/9) ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με επίκεντρο τα θέματα διμερούς συνεργασίας, στο πλαίσιο της διαχρονικής στρατηγικής σχέσης ανάμεσα σε Ελλάδα και Γαλλία.
Σημειώνεται ότι ο Le Drian πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στη χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης του κ. Κοτζιά.
Ο έλληνας ΥΠΕΞ, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές του «ΑΠΕ», θα αναφερθεί στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες ήδη από την εποχή της ελληνικής ανεξαρτησίας και τη σχέση ειλικρίνειας που τις συνδέει.
Ακόμη, θα εστιάσει στο κοινό τους όραμα για μια Ευρώπη ευημερίας και ανάπτυξης με πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεθνή πολιτική σκηνή, ενώ Θα τεθούν επίσης τα ευρωπαϊκά θέματα, όπως το μέλλον της Ευρώπης, η διαδικασία του Brexit, η Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας της ΕΕ, καθώς και οι διατλαντικές σχέσεις.
Οι δυο υπουργοί θα εστιάσουν και στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, ενώ θα συζητηθούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, με επίκεντρο την κατάσταση στη Συρία, υπό το φως και του ιστορικού ρόλου που έχει διαδραματίσει η Γαλλία στην περιοχή αυτή.
Σύμφωνα με το «ΑΠΕ», ο Έλληνας ΥΠΕΞ θα αναπτύξει τις ελληνικές θέσεις στα ζητήματα της κατάργησης του καθεστώτος των εγγυήσεων και της απομάκρυνσης των κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο.
Θα τονίσει παράλληλα την ανάγκη διασφάλισης των δικαιωμάτων και του αισθήματος ασφάλειας όλων των Κυπρίων, καθώς και του δικαιώματος της Κύπρου να ασκεί, όπως όλα τα ανεξάρτητα Κ-Μ των Ηνωμένων Εθνών, τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Τέλος, ο Ν. Κοτζιάς θα ενημερώσει τον γάλλο ομόλογό του για τις πρωτοβουλίες της ελληνικής διπλωματίας, όπως η Διάσκεψη της Ρόδου για την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, το Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών και το ευρύ φάσμα διασυνοριακής συνεργασίας με τα βόρεια γειτονικά μας κράτη αλλά και με κράτη της Ανατολικής Μεσογείου.

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS