Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες στη Wall Street, εν μέσω εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ με Καναδά και Κίνα

Οριακές απώλειες στη Wall Street, εν μέσω εμπορικών εντάσεων ΗΠΑ με Καναδά και Κίνα
ΗΠΑ και Καναδάς απέτυχαν την περασμένη εβδομάδα να καταλήξουν εγκαίρως σε μια συμφωνία για την αντικατάσταση της NAFTA
Με οριακές απώλειες έκλεισαν σήμερα (4/9/2018) οι δείκτες της Wall Street, καθώς εντείνονται οι εμπορικές εντάσεις των ΗΠΑ με τον Καναδά και την Κίνα.
Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς απέτυχαν την περασμένη εβδομάδα να καταλήξουν εγκαίρως σε μια συμφωνία για την αντικατάσταση της NAFTA.
Την περασμένη Δευτέρα (27/8) οι ΗΠΑ πέτυχαν συμφωνία με το Μεξικό, ωστόσο ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έγραψε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ότι «δεν υπάρχει πολιτική αναγκαιότητα να παραμείνει και ο Καναδάς στη συμφωνία για τη νέα NAFTA».
Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,05% στις 25.952,48 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,17% στις 2.896,72 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,23% χαμηλότερα, στις 8.091,25 μονάδες.




Επίσης, περαιτέρω ανησυχίες πυροδότησε δημοσίευμα του «Bloomberg» την περασμένη εβδομάδα, που ανέφερε ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζουν πρόσθετους δασμούς σε κινεζικά αγαθά, ύψους 200 δισ. δολ.
Την ίδια ώρα, τα «βλέμματα» των επενδυτών παραμένουν στραμμένα στις αναδυόμενες αγορές, όπου εντείνονται οι πιέσεις, λόγω των αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων και του ισχυρού δολαρίου.
Η τουρκική λίρα έχει χάσει τουλάχιστον το 40% της αξίας της από την αρχή του 2018, εν μέσω ανησυχιών για τις πολιτικές του τούρκου προέδρου, Recep Tayyip Erdogan, και την οικονομία της χώρας.
Επιπλέον, οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά και την Αργεντινή, που σήμερα ξεκίνησε συζητήσεις με το ΔΝΤ για μια συμφωνία εξπρές, με στόχο την άμεση εκταμίευση των 50 δισ. δολ.
Χθες, ο πρόεδρος της Αργεντινής, Mauricio Macri, ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας που περιλαμβάνει την κατάργηση υπουργείων και τη φορολόγηση εξαγωγών.
Στόχος του προγράμματος είναι η περαιτέρω μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος και σταθεροποίηση της οικονομίας.
Σημειώνεται ότι η σημερινή ήταν η πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου για τις αμερικανικές μετοχές, μετά τη χθεσινή αργία της Labor Day και μετά τον καλύτερο Αύγουστο σε διάστημα μεγαλύτερο των τεσσάρων ετών, με τους S&P 500 και Nasdaq να ανέρχονται σε διαδοχικά ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Πιέσεις σήμερα δέχτηκε η μετοχή του Facebook, που σημείωσε απώλειες 2,6%, στον απόηχο υποβάθμισής της από τη MoffettNathanson, με την προειδοποίηση ότι θα επιβραδυνθεί η αύξηση εσόδων του κολοσσού μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Το Facebook παρέσυρε και άλλες διαδικτυακές εταιρείες, με τη μετοχή της Alphabet, μητρικής της Google, να κλείνει με απώλειες 1,7% και του Twitter να υποχωρεί σχεδόν κατά 1%.
Η μετοχή της Nike διολίσθησε, εν τω μεταξύ, κατά 3,2%, καθώς η εταιρεία επέλεξε για τη νέα καμπάνια της τον Colin Kaepernick, έναν παίκτη του αμερικάνικου ποδοσφαίρου που γονάτισε αντί να σταθεί προσοχή στο άκουσμα του εθνικού ύμνου των ΗΠΑ, ως διαμαρτυρία κατά του ρατσισμού.
Εν τω μεταξύ, η Amazon έγινε η δεύτερη εταιρεία στην ιστορία των χρηματιστηριακών αγορών της Νέα Υόρκης που ξεπερνά το ορόσημο του 1 τρισ. δολ. κεφαλαιοποίησης -πέντε ημέρες αφότου η μετοχή ξεπέρασε για πρώτη φορά το ορόσημο των 2.000 δολαρίων- ακολουθώντας την Apple.
Η μετοχή της Amazon ενισχύθηκε τελικά κατά 1,35% κι έκλεισε στα 2.039,51 δολάρια.
Ισχυρή άνοδο της τάξεως άνω του 11% κατέγραψε η μετοχή της Advanced Micro Devices (AMD), σημειώνοντας νέα ιστορικά υψηλά, καθώς πληθαίνουν οι «bullish» εκτιμήσεις από πλευράς αναλυτών.
Μόνο σήμερα, οι αναλυτές των Jefferies και Cowen εκτόξευσαν την τιμή στόχο στα 30 δολάρια.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης