Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προοδευτική: Εκλογή ελεγκτών για τη χρήση 2018 από την Τακτική Γενική Συνέλευση

Προοδευτική: Εκλογή ελεγκτών για τη χρήση 2018 από την Τακτική Γενική Συνέλευση
Στην εκλογή τακτικών και ανα̟πληρωµατικών ελεγκτών – λογιστών, για τον έλεγχο της χρήσης 2018, προχώρησε, μεταξύ άλλων, η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Προοδευτική ΑΤΕ
Στην εκλογή τακτικών και ανα̟πληρωµατικών ελεγκτών – λογιστών, για τον έλεγχο της χρήσης 2018, προχώρησε, μεταξύ άλλων, η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Προοδευτική ΑΤΕ, που πραγματοποιήθηκε στις 31 Αυγούστου 2018.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σημερινή (4/9/2018) ανακοίνωση:
Θέµα 1ο: Υ̟ποβολή προς έγκριση των Ετήσιων Οικονοµικών Καταστάσεων (Εταιρικών και Ενο̟ποιηµένων) για τη Χρήση 2017 (1.1.2017 έως 31.12.2017) και των ε̟’ αυτών αντίστοιχων Εκθέσεων του ∆ιοικητικού Συµβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή – Λογιστή καθώς µετά της δήλωσης εταιρικής διακυβέρνησης σύµφωνα µε το άρθρο 43α ̟αραγρ. 3 ̟ερι̟τ. δ του Κ.Ν. 2190/1920.
Η Γενική Συνέλευση κατό̟πιν νόµιµης ψηφοφορίας, µε ̟ποσοστό 100% ε̟πί του ̟παρισταµένου και εκ̟ροσω̟πουµένου κοινού Μετοχικού Κεφαλαίου, ψήφισε θετικά και ενέκρινε τις Ετήσιες και Ενο̟ποιηµένες Ετήσιες οικονοµικές καταστάσεις, την Έκθεση του ∆ιοικητικού Συµβουλίου και την Έκθεση (Πιστο̟ποιητικό) του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή της Εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε. - Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές – Σύµβουλοι Ε̟ιχειρήσεων, εδρέουσα στη Λεωφ. Κηφισίας 22 – 151 22 Μαρούσι, ό̟πως αυτές εγκρίθηκαν α̟πό το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Εταιρείας της 28/04/2018 και οι ο̟ποίες νοµίµως δηµοσιεύθηκαν µαζί µε το Πιστο̟ποιητικό Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή της, συγκεκριµένα , κου Ανδρέα Τσαµάκη Α.Μ.ΣΟΕΛ 17101 σύµφωνα µε το άρθρο 43α ̟παραγρ. 3 ̟ερι̟τ. δ του Κ.Ν. 2190/1920.
Θέµα 2ο: Απαλλαγή των µελών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών α̟πό κάθε ευθύνη αποζημιώσεις για τη διαχείριση της Εταιρείας και τις Οικονοµικές Καταστάσεις για τη χρήση 2017.
Η Γενική Συνέλευση κατόπιν νόµιµης ψηφοφορίας, µε ̟ποσοστό 100% ε̟πί του ̟παρισταµένου και εκ̟ροσω̟πούµενου κοινού Μετοχικού Κεφαλαίου, ψήφισε θετικά και ενέκρινε την α̟παλλαγή των µελών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών α̟πό κάθε ευθύνη α̟ποζηµιώσεως για τη διαχείριση της Εταιρείας και τις Οικονοµικές Καταστάσεις για τη χρήση 2017.
Θέµα 3ο: Χορήγηση εξουσιοδότησης προς τον ∆ιευθύνοντα Σύµβουλο και για εκχώρηση διεκδικούµενων α̟παιτήσεων προς Πιστωτές της Εταιρείας.
Η Γενική Συνέλευση κατό̟πιν νόµιµης ψηφοφορίας, µε ̟ποσοστό 100% ε̟πί του ̟παρισταµένου και εκ̟ροσω̟ούµενου κοινού Μετοχικού Κεφαλαίου, ψήφισε θετικά και ενέκρινε να χορηγηθεί εξουσιοδότηση στον ∆ιευθύνοντα Σύµβουλο της εταιρείας, ώστε να δύναται να εκχωρήσει α̟παιτήσεις της εταιρείας α̟πό Ελληνικό και Ρουµανικό ∆ηµόσιο προς Πιστωτές της για τη διασφάλισή τους.
Θέμα 4o: Εκλογή Τακτικών και Ανα̟πληρωµατικών Ελεγκτών – Λογιστών, µελών του Σώµατος Ορκωτών Ελεγκτών – Λογιστών, για τον έλεγχο της χρήσης 2018 και καθορισµός της αµοιβής τους.
Η Γενική Συνέλευση κατό̟πιν νόµιµης ψηφοφορίας, µε ̟ποσοστό 100% ε̟πί του ̟παρισταµένου και εκ̟ροσω̟πούµενου κοινού Μετοχικού Κεφαλαίου, ψήφισε θετικά και ενέκρινε την ανανέωση συνεργασίας των Τακτικών και Ανα̟πληρωµατικών Ελεγκτών – Λογιστών, µελών του Σώµατος Ορκωτών Ελεγκτών – Λογιστών, για τον έλεγχο της χρήσης 2018-2019 και καθορισµό της αµοιβής τους Είκοσι χιλιάδες, (20.000) € ̟πλέον Φ.Π.Α. και εξόδων καθώς ενέκρινε ό̟πως το ∆.Σ. να α̟ποστείλει και την έγγραφη ειδο̟ποίηση – εντολή στην εκλεγείσα ελεγκτική εταιρεία εντός ̟πέντε ηµερών α̟πό την ηµεροµηνία της ε̟πανεκλογής της.
Θέµα 5ο : Έγκριση αµοιβής Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών για την κλειοµένη χρήση 2017.
Η Γενική Συνέλευση κατό̟πιν νόµιµης ψηφοφορίας, µε ̟ποσοστό 100% ε̟πί του ̟παρισταµένου και εκ̟ροσω̟πούµενου κοινού Μετοχικού Κεφαλαίου, ψήφισε θετικά και ενέκρινε την αµοιβή των Ορκωτών Ελεγκτών – Λογιστών της Ελεγκτικής Εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Α.Ε. - Ορκωτοί Ελεγκτές Λογιστές – Σύµβουλοι Ε̟πιχειρήσεων και συγκεκριµένα, κου Ανδρέα Τσαµάκη Α.Μ.ΣΟΕΛ 17101 για τον τακτικό έλεγχο της Εταιρείας για την κλειοµένη χρήση 2017 και συγκεκριµένα το ̟ποσόν των 20.000 Ευρώ.
Θέµα 6ο: Έγκριση αµοιβών µελών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου για τη κλειοµένη χρήση 2017 ύψους 30.000.- Ευρώ.
Η Γενική Συνέλευση κατό̟πιν νόµιµης ψηφοφορίας, µε ποσοστό 100% ε̟ί του ̟παρισταµένου και εκ̟ροσω̟πούµενου κοινού Μετοχικού Κεφαλαίου, ψήφισε θετικά και ενέκρινε την καταβολή αµοιβής στα µέλη του ∆.Σ. της Εταιρείας, για την χρήση 2017, του ̟ποσού τριάντα χιλιάδων (30.000) € λαµβάνοντας υ̟πόψιν ότι, οι αµοιβές των µελών διακρίνονται σε αυτές των εκτελεστικών και σε αυτές µη εκτελεστικών και ανεξάρτητων µελών και ̟περιλαµβάνουν και α̟πασχόληση µε σχέση εργασίας, σύµφωνα µε τις υ̟πόψη διατάξεις των άρθρων 23α και 24 το Κ.Ν.2190/20 ιδίως δε για τα µη εκτελεστικά µέλη ̟πάσα καταβληθείσα και ̟προς καταβολή για την τρέχουσα χρήση αµοιβή σύµφωνα µε τις οικείες διατάξεις του νόµου ̟περί εταιρικής διακυβέρνησης αντιστοιχεί µε το χρόνο ̟που διαθέτουν τα µέλη για τις συνεδριάσεις του ∆ιοικητικού Συµβουλίου και την εκ̟πλήρωση των καθηκόντων ̟που τους έχουν ανατεθεί.
Θέµα 7ο: Έγκριση αµοιβών µελών του ∆ιοικητικού Συµβουλίου για τη χρήση 2018 έως 30.000.- Ευρώ.
Η Γενική Συνέλευση κατό̟πιν νόµιµης ψηφοφορίας, µε ̟ποσοστό 100% ε̟πί του ̟παρισταµένου και εκ̟ροσω̟πούµενου κοινού Μετοχικού Κεφαλαίου, ψήφισε θετικά και ενέκρινε την καταβολή αµοιβής στα µέλη του ∆.Σ. της Εταιρείας, για την χρήση 2018, µέχρι του ̟ποσού τριάντα χιλιάδων (30.000) €, λαµβάνοντας υ̟πόψιν ότι, οι αµοιβές των µελών διακρίνονται σε αυτές των εκτελεστικών και σε αυτές µη εκτελεστικών και ανεξάρτητων µελών και ̟περιλαµβάνουν και α̟πασχόληση µε σχέση εργασίας, σύµφωνα µε τις υ̟πόψη διατάξεις των άρθρων 23α και 24 το Κ.Ν.2190/20 ιδίως δε για τα µη εκτελεστικά µέλη ̟άσα καταβληθείσα και ̟προς καταβολή για την τρέχουσα χρήση αµοιβή σύµφωνα µε τις οικείες διατάξεις του νόµου περί εταιρικής διακυβέρνησης αντιστοιχεί µε το χρόνο ̟που διαθέτουν τα µέλη για τις συνεδριάσεις του ∆ιοικητικού Συµβουλίου και την εκ̟πλήρωση των καθηκόντων ̟που τους έχουν ανατεθεί.
Θέµα 8ο: Χορήγηση αδείας, σύµφωνα µε το άρθρο 23 και 23α ̟αρ. 1 του Ν. 2190/1920, ό̟πως ισχύει, στα Μέλη του ∆ιοικητικού Συµβουλίου, στον Γενικό ∆ιευθυντή και στους λοι̟πούς ∆ιευθυντές, καθώς και τους αντικαταστάτες αυτών, να ενεργούν για λογαριασµό τους ή τρίτων ̟πράξεις υ̟παγόµενες στους σκο̟πούς της Εταιρείας και να µετέχουν σε ∆ιοικητικά Συµβούλια ή στη ∆ιεύθυνση θυγατρικών ή άλλων Εταιρειών ̟που ε̟πιδιώκουν ̟παρόµοιους σκο̟πούς µε την ΠΡΟΟ∆ΕΥΤΙΚΗ ΑΤΕ.
Η Γενική Συνέλευση κατό̟πιν νόµιµης ψηφοφορίας, µε ποσοστό 100% ε̟πί του ̟παρισταµένου και εκ̟ροσω̟πούµενου κοινού Μετοχικού Κεφαλαίου, ψήφισε θετικά κι ενέκρινε ό̟πως χορηγηθεί άδεια σε µέλη του ∆ιοικητικού Συµβουλίου και σε ∆ιευθυντές αυτής να µετέχουν σε ∆ιοικητικά Συµβούλια ή στη ∆ιεύθυνση θυγατρικών ή άλλων ε̟πιχειρήσεων ̟που ε̟πιδιώκουν όµοιους σκο̟ούς µε την εταιρεία.
Θέµα 9ο: ∆ιάφορες ανακοινώσεις - εγκρίσεις - ̟προτάσεις και λήψη α̟ποφάσεων ε̟’ αυτών.
Η Γενική Συνέλευση κατό̟πιν νόµιµης ψηφοφορίας, µε ̟ποσοστό 100% ε̟πί του ̟παρισταµένου και εκ̟ροσω̟πούµενου κοινού Μετοχικού Κεφαλαίου, ψήφισε θετικά και ενέκρινε όλες τις ε̟πιµέρους ̟προτάσεις κι α̟ποφάσεις του ∆.Σ.. 01.1.2017 ως 31.12.2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης