Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Emmanuel Macron, μόλις το 31% των Γάλλων εγκρίνει τις πολιτικές του

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Emmanuel Macron, μόλις το 31% των Γάλλων εγκρίνει τις πολιτικές του
Σε συνεχόμενη πτώση η δημοτικότητα του Emmanuel Macron
«Ελεύθερη πτώση» καταγράφει η δημοτικότητα του Προέδρου Emmanuel Macron στη Γαλλία, με μόλις το 31% των πολιτών να εγκρίνει τις πολιτικές του, όπως προκύπτει από την έρευνα που πραγματοποίησε η Ifop.
Το ποσοστό στην ακριβώς προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας, πριν από περίπου ένα μήνα, έφθανε το 41%.
Τα ποσοστά είναι χαμηλότερα ακόμη και από εκείνα του προκατόχου του, Francois Hollande, στην αντίστοιχη περίοδο της θητείας του, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2013.
Σε ερώτηση ειδικότερα για την οικονομική πολιτική του Emmanuel Macron, το 32% εκφράζει την άποψη ότι είναι ορθή, έναντι 68% που την επικρίνει.
Την ίδια στιγμή, μόλις το 22% θεωρεί πως ο πρόεδρος της χώρας βρίσκεται «κοντά στις ανησυχίες των πολιτών».
Ο Γάλλος Πρόεδρος επιχειρεί μεταξύ άλλων να προωθήσει μία ιστορική μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος με την παρακράτηση του φόρου εισοδήματος στην πηγή, ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με σκάνδαλα, αλλά και την αιφνίδια παραίτηση του υπουργού Οικολογίας και της υπουργού Αθλητισμού.
Το μέτρο για τη φορολόγηση στην πηγή εισοδήματος, όπως ανακοινώθηκε, προκάλεσε σύγχυση σε εργαζόμενους και εργοδότες, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο Γάλλος πρόεδρος να επισημάνει προ ημερών ότι θέλει «ακριβείς απαντήσεις» από το επιτελείο του, πριν αποφασίσει εάν οι αλλαγές θα τεθούν όντως σε εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2019, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί ή θα μετατεθεί για λίγο αργότερα.
Δηλώνει ωστόσο αποφασισμένος να προωθήσει, έστω και με καθυστέρηση τη μεταρρύθμιση, τονίζοντας πως «εάν δεν πίστευα ότι πρέπει να το κάνουμε, θα είχα εγκαταλείψει το σχέδιο εδώ και ένα χρόνο».

Διαβάστε: Σε «ελεύθερη πτώση» η δημοτικότητα του Macron, κατρακυλάει στο 34%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης