Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macri (πρόεδρος Αργεντινής): Ο δρόμος ήταν πάντα δύσκολος για τη χώρα - Τα νέα μέτρα θα αυξήσουν τη φτώχεια

Macri (πρόεδρος Αργεντινής): Ο δρόμος ήταν πάντα δύσκολος για τη χώρα - Τα νέα μέτρα θα αυξήσουν τη φτώχεια
Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Mauricio Macri, δήλωσε ότι η χώρα δεν μπορεί να ξοδεύει περισσότερα από αυτά που έχει
Τον δρόμο για νέες περικοπές και ακόμα περισσότερη λιτότητα και φτώχεια έστρωσε ο πρόεδρος της Αργεντινής, Mauricio Macri, μία ημέρα πριν τη συνάντηση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για νέα συμφωνία.
«Η Αργεντινή δεν μπορεί να ξοδεύει περισσότερα από αυτά που έχει» δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «ο δρόμος ήταν πάντα δύσκολος για την Αργεντινή».
Παράλληλα, ο Macri δήλωσε ότι οι επενδυτές έχουν αρχίσει να αμφιβάλουν για τις δυνατότητες της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι η κατάσταση της Αργεντινής έχει αλλάξει κυρίως λόγω εξωτερικών παραγόντων.
«Πρέπει να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ισορροπήσει ο προϋπολογισμός» τόνισε και ανακοίνωσε την επιβολή φόρων στις εξαγωγές.

Νέα μέτρα λιτότητας

Την ίδια στιγμή, ο Macri έστρωσε τον δρόμο για την ανακοίνωση νέων μέτρων λιτότητας.
«Βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και χρειαζόμαστε τη στήριξη των εξαγωγικών εταιρειών» δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι «τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν σε περισσότερη φτώχεια.
Θα υπάρχει φαγητό ενώ θα εφαρμοστούν προγράμματα βοήθειας για όσους έχουν ανάγκη»

Η συμφωνία με το ΔΝΤ

Όσον αφορά στη συμφωνία με το ΔΝΤ, ο πρόεδρος της Αργεντινής δήλωσε ότι εντός των ημερών αναμένεται να κλείσει η συμφωνία.
Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ταμείου την προηγούμενη εβδομάδα, ο στόχος είναι οι συζητήσεις με την Αργεντινή να καταλήξουν άμεσα και να υποβληθεί ένα αναθεωρημένο οικονομικό πλάνο στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ.
Τέλος το Ταμείο σημειώνει ότι η Αργεντινή έχει την πλήρη υποστήριξή του ενώ προσθέτουν ότι  η αποφασιστικότητα των αρχών της χώρας θα τη βοηθήσουν να ξεπεράσει τις δυσκολίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης