Τελευταία Νέα
Πολιτική

Υπέγραψε την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας η Αχτσιόγλου

Υπέγραψε την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας η Αχτσιόγλου
Οι συγκεκριμένες κλαδικές συμβάσεις καλύπτουν συνολικά 75.000 εργαζόμενους
Τις υπουργικές αποφάσεις για την επέκταση τεσσάρων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας υπέγραψε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, κηρύσσονται γενικώς υποχρεωτικές οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στους κλάδους των τραπεζών, των ναυτιλιακών πρακτορείων και ναυτιλιακών επιχειρήσεων, των γραφείων ταξιδίων και τουρισμού, καθώς και των πρακτορειακών επιχειρήσεων που είναι μέλη της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι συγκεκριμένες κλαδικές συμβάσεις καλύπτουν συνολικά 75.000 εργαζόμενους.
Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι συνεχίζει τη διαδικασία ελέγχου όλων των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που βρίσκονται σε ισχύ, προκειμένου να διαπιστωθεί, αν πληρούν τους όρους για την επέκτασή τους.
Αντιστοίχως, όπως αναφέρει, θα ελέγχονται και όλες οι συμβάσεις που θα υπογραφούν στο εξής.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η αρχή της ευνοϊκότερης ρύθμισης, είναι γεγονός και θα συμβάλει στη βελτίωση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων.
«Μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης προς τον κόσμο της εργασίας έγινε πράξη, ενισχύοντας τη διαπραγματευτική δύναμη των εργαζομένων και τη συλλογική διεκδίκησή τους για καλύτερους μισθούς και όρους εργασίας.
Η επέκταση των πρώτων κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας αναδεικνύει ότι η έξοδος από τα μνημόνια και τα προγράμματα δημοσιονομικής προσαρμογής δεν είναι μία τυπική διαδικασία, αλλά η ουσιαστική μετάβαση σε μία νέα περίοδο ανάκτησης δικαιωμάτων για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία» αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης