Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Πρωτοβουλία του Κουβέιτ για την επίλυση της κρίσης στον Περσικό – Κρίσιμη συνάντηση με τον Trump (5/9)

Πρωτοβουλία του Κουβέιτ για την επίλυση της κρίσης στον Περσικό  –  Κρίσιμη συνάντηση με τον Trump (5/9)
Ο σεΐχης του Κουβέιτ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες ως διαμεσολαβητής για την επίλυση μιας διαρκούς διαμάχης μεταξύ των αραβικών κρατών του Περσικού Κόλπου
Συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump θα έχει στον Λευκό Οίκο ο εμίρης του Κουβέιτ, Sabah Al – Ahmad Al –Jaber την ερχόμενη Τετάρτη.
Oι δύο άνδρες κατά τη συνάντησή τους (5/9/2018) πρόκειται να συζητήσουν για τη συνεργασία των δύο χωρών στους τομείς του εμπορίου, των επενδύσεων και της ασφάλειας.
Ο σεΐχης του Κουβέιτ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες ως διαμεσολαβητής για την επίλυση μιας διαρκούς διαμάχης μεταξύ των αραβικών κρατών του Περσικού Κόλπου.
Πρόκειται για τη διάλυση των διπλωματικών, εμπορικών και μεταφορικών σχέσεων του Κατάρ, με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και την Αίγυπτο.
Οι τέσσερις χώρες κατηγορούν τη Ντόχα για την υποστήριξη της τρομοκρατίας και για την «υπόθαλψη» του περιφερειακού εχθρού τους, του Ιράν, αναφέρει το Reuters.
Το Κατάρ αρνείται αυτές τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι το μποϊκοτάζ είναι μια απόπειρα παραβίασης της κυριαρχίας του.
Το Reuters ανέφερε τον Ιούλιο του 2018 ότι η αμερικανική κυβέρνηση προωθούσε αθόρυβα μια προσπάθεια δημιουργίας μιας νέας πολιτικής συμμαχίας με τα έξι αραβικά κράτη του Κόλπου, την Αίγυπτο και την Ιορδανία, προκειμένου  να αντιμετωπίσει την επέκταση του Ιράν στην περιοχή.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης