Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Η Αργεντινή έχει την πλήρη στήριξη μας - Οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν - Ετοιμάζεται συμφωνία εξπρές

ΔΝΤ: Η Αργεντινή έχει την πλήρη στήριξη μας - Οι δυσκολίες θα ξεπεραστούν - Ετοιμάζεται συμφωνία εξπρές
Την επόμενη εβδομάδα η Christine Lagarde θα συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών της Αργεντινής
Την πλήρη στήριξη του στην Αργεντινή αλλά και την πεποίθηση του ότι οι τρέχουσες δυσκολίες θα ξεπεραστούν εκφράζει το ΔΝΤ, προϊδεάζοντας για συμφωνία εξπρές με τη χώρα της Νότας Αμερικής.
«Το προσωπικό του ΔΝΤ και οι αρχές της Αργεντινής εργάζονται στενά για να ενισχύσουν τη μεταξύ τους συμφωνία στον απόηχο των πρόσφατων εξελίξεων στην αγορά» επισημαίνεται σε δήλωση του εκπροσώπου του Ταμείου, Gerry Rice.
Σύμφωνα με τον Rice, την επόμενη Τρίτη (4/9/2018) θα πραγματοποιηθεί συνάντηση της επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde αλλά και του υπουργού Οικονομικών, Nicolas Dujovne, για την έναρξη του διαλόγου.
«Στόχος μας είναι αυτές οι συνομιλίες να ολοκληρωθούν πολύ γρήγορα και να κατατεθεί το αναθεωρημένο οικονομικό πλάνο στο εκτελεστικό συμβούλιο» επισημαίνει ο Rice.
Τέλος επανέλαβε τη δήλωση της Lagarde ότι η Αργεντινή έχει την πλήρη στήριξη του Ταμείου.
«Όπως τόνισε η επικεφαλής του Ταμείου, η Αργεντινή έχει την πλήρη στήριξη του Ταμείου και είμαστε σίγουροι ότι η ισχυρή δέσμευση και αποφασιστικότητα των αρχών της Αργεντινής θα συμβάλλουν ώστε η χώρα να ξεπεράσει τις τρέχουσες δυσκολίες» καταλήγει η δήλωση του Rice.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης