Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΛΠΕ: Θα καταγράψει ζημιές 36 εκατ. ευρώ από την πώληση του 66% των μετοχών της ΔΕΣΦΑ

tags :
ΕΛΠΕ: Θα καταγράψει ζημιές 36 εκατ. ευρώ από την πώληση του 66% των μετοχών της ΔΕΣΦΑ
Με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης θα εγγραφεί η ζημιά. Που αποτιμά τον όμιλο ΔΕΠΑ
Ζημιά ύψους 36 εκατ. ευρώ θα εγγράψουν τα Ελληνικά Πετρέλαια, με την ολοκλήρωση της συμφωνίας πώλησης και αγοράς του 66% του ΔΕΣΦΑ, καθώς το τίμημα υπολείπεται της αξίας στην οποία αποτιμά στα βιβλία της το 35% της συμμετοχής της στον όμιλο ΔΕΠΑ.
Όπως προκύπτει από τις αναλυτικές οικονομικές καταστάσεις πρώτου εξαμήνου της Ελληνικά Πετρέλαια, η τελευταία ενοποιεί τον όμιλο ΔΕΠΑ με τη μέθοδο της καθαρής θέσης, αποτιμώντας το 35% στα 655 εκατ. ευρώ.
Από τα 655 εκατ. ευρώ, τα 320 εκατ. ευρώ αντικατοπρίζουν την έμμεση συμμετοχή της ΕΛΠΕ στον ΔΕΣΦΑ.
Με βάση, όμως, τη συμφωνία πώλησης του 66% του ΔΕΣΦΑ έναντι 535 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία SNAM-Enagas-Fluxys προκύπτει ότι η αναλογία της ΕΛΠΕ ( 35%) αποτιμάται σε 284 εκατ. ευρώ και ως εκ τούτου θα εγγραφεί ζημιά 36 εκατ. ευρώ, όταν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΠΑ συμμετείχε στα αποτελέσματα εξαμήνου των ΕΛΠΕ, συνεισφέροντας, ως ενοποιούμενη με τη μέθοδο καθαρής θέσης, 21 εκατ. ευρώ έναντι 35,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα.
Κατά τη διάρκεια του α εξαμήνου οι ενοποιημένες πωλήσεις της ΕΛΠΕ ανήλθαν σε 4,66 δις ευρώ και τα προ φόρων κέρδη στα 323 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη περιόδου διαμορφώθηκαν στα 225,17 εκατ. ευρώ.
Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες περιορίστηκαν στα 34 εκατ. ευρώ, αυξάνοντας τα ταμειακά διαθέσιμα στα 908 εκατ. ευρώ.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης