Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ιστορικά υψηλά για 4η ημέρα S&P 500 και Nasdaq - Άνοδος στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο

Σε ιστορικά υψηλά για 4η ημέρα S&P 500 και Nasdaq - Άνοδος στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο
Ισχυρή ώθηση στον Nasdaq από ένα ράλι στον τεχνολογικό κλάδο
Με νέα άνοδο έκλεισε σήμερα (29/8/2018) η Wall Street, με τους δείκτες S&P 500 και Nasdaq να διευρύνουν τα ρεκόρ τους και να τερματίζουν σε ιστορικά υψηλά για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, στον απόηχο των ισχυρών στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και εν μέσω αισιοδοξίας για το εμπόριο.
Ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,23% κι έκλεισε στις 26.124,57 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,57% στις 2.914,04 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,99% υψηλότερα, στις 8.109,69 μονάδες.




Ισχυρή ώθηση στον Nasdaq προσέφερε ένα ράλι στον τεχνολογικό κλάδο.
Η Alphabet, μητρική της Google, ενισχύθηκε κατά 1,5%, καθώς η Morgan Stanley αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού.
Η Amazon έκλεισε με κέρδη 3,4%, καθώς η Morgan Stanley αναβάθμισε επίσης την τιμή στόχο της για τη μετοχή, προβλέποντας μια κεφαλαιοποίηση 1,2 τρισ. δολ. για την εταιρεία.
Ισχυρά κέρδη κατέγραψε και η μετοχή της Apple, κλείνοντας στο +1,5%.
Σημερινά στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εμπορίου έδειξαν ότι η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ρυθμό υψηλότερο από ό,τι είχε ανακοινωθεί αρχικά κατά το β’ τρίμηνο του 2018, σημειώνοντας μάλιστα την καλύτερη επίδοση σχεδόν των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Ειδικότερα, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,2% στο β’ τρίμηνο -ο υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης από το γ’ τρίμηνο του 2014- έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 4,1%.
Έτσι, η συνολική αύξηση του ΑΕΠ στο α’ εξάμηνο του 2018 διαμορφώνεται στο 3,2%, αντί του 3,1% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυσσόταν κατά 4% στο β’ τρίμηνο του 2018.
Υπενθυμίζεται ότι στο α’ τρίμηνο του έτους, η ανάπτυξη των ΗΠΑ είχε διαμορφωθεί στο 2,2%.
Παράλληλα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης αυξήθηκαν με ετήσιο ρυθμό 3,8% το β’ τρίμηνο, ποσοστό ελαφρώς χαμηλότερο σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση 4,0%.
Οι αμερικανικοί δείκτες βρίσκουν στήριξη στην αισιοδοξία γύρω από το εμπόριο, μετά και τη συμφωνία που επετεύχθη τη Δευτέρα (27/8) ανάμεσα σε ΗΠΑ και Μεξικό.
Ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, εξέφρασε σήμερα την αισιοδοξία ότι ο Καναδάς θα συμμετάσχει στη νέα εμπορική συμφωνία που οι ΗΠΑ πέτυχαν με το Μεξικό, και η οποία αναμένεται να αντικαταστήσει τη NAFTA (Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου Βόρειας Αμερικής).
Όπως εκτίμησε ο Trump, οι διαπραγματεύσεις με τον Καναδά «πηγαίνουν πολύ καλά».
«Νομίζω ότι ο Καναδάς θέλει πολύ να κάνει τη συμφωνία», συνέχισε ο Trump, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
«Μάλλον δεν θα είναι καθόλου καλό αν δεν το κάνουν», πρόσθεσε.
Ο αμερικανός πρόεδρος εκτίμησε ακόμη ότι δύο χώρες θα μπορέσουν να καταλήξουν σε συμφωνία εγκαίρως για την προθεσμία της Παρασκευής (31/8).
Ο καναδός πρωθυπουργός, Justin Trudeau, είχε αναφέρει νωρίτερα ότι την Παρασκευή, Ουάσιγκτον και Οττάβα ενδέχεται να καταλήξουν σε συμφωνία για τη NAFTA.
Ο ίδιος σημείωσε, πάντως, πως θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό και το πιο «δίκαιο» αποτέλεσμα για τους Καναδούς πολίτες.
Από την πλευρά της, η καναδή υπουργός Εξωτερικών Chrystia Freeland, αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες σχετικά με τα «ειδικά θέματα» που διαπραγματεύονται ακόμη οι δύο πλευρές, ενώ έκανε λόγο για εποικοδομητικές συνομιλίες.
Η Freeland, μετέβη χθες στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις για τη Nafta.
Όπως δήλωσε, οι δύσκολες παραχωρήσεις που έκανε το Μεξικό θα μπορέσουν να διευκολύνουν τις συζητήσεις μεταξύ των τριών χωρών.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης