Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καρφιά» Γάλλου ΥΠΕΞ: Δεν θα πληρώνουμε τις χώρες που δεν σέβονται τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ

«Καρφιά» Γάλλου ΥΠΕΞ: Δεν θα πληρώνουμε τις χώρες που δεν σέβονται τις θεμελιώδεις αρχές της ΕΕ
«Επίθεση» Γάλλου ΥΠΕΞ σε κράτη-μέλη της ΕΕ
Η Γαλλία «δεν είναι έτοιμη να πληρώνει» για τις ευρωπαϊκές χώρες που δεν σέβονται «τις θεμελιώδεις αρχές» τις Ευρωπαϊκής Ένωσης, ξεκαθάρισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Jean-Yves Le Drian.
«Δεν είμαστε έτοιμοι να πληρώνουμε για αυτήν την Ευρώπη.
Πρέπει να το πούμε καθαρά.
Κάθε κράτος μέλος είναι ελεύθερο να εκλέγει τους ηγέτες που επιθυμεί αλλά το δικό μας όραμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ως μια ομάδα συμμαχιών και αξιών, δεν είναι συμβατό με τις κυβερνήσεις που δεν σέβονται τις θεμελιώδεις αξίες και δεν αισθάνονται με κανέναν τρόπο ότι δεσμεύονται από την κοινοτική αλληλεγγύη», είπε χαρακτηριστικά, υπονοώντας κυρίως την Πολωνία και την Ουγγαρία.
Σύμφωνα με τον κ. Le Drian, αυτές οι χώρες «κατά βάθος, έχουν μια χρησιμοθηρική προσέγγιση της Ένωσης, με βάση την οποία δεν επιλέγουν παρά μόνο αυτό που τις συμφέρει και κατά βάση την ανακατανομή του χρήματος».
Αναφερόμενος στο θέμα της υποδοχής των μεταναστών, εξέφρασε την ελπίδα να σκιαγραφήσει η Γαλλία μια κοινή θέση με τη Γερμανία πριν από τη σύνοδο του Σάλτσμπουργκ, τον Σεπτέμβριο.
«Ελπίζουμε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια γαλλογερμανική θέση πριν από τη σύνοδο του Σάλτσμπουργκ, στις 20 Σεπτεμβρίου, ώστε να μην αφήσουμε αυτό το θέμα στους λαϊκιστές, στους εμπόρους ψευδαισθήσεων και επειδή ξέρουμε ότι η γαλλογερμανική σχέση είναι ο κινητήρας της ευρωπαϊκής ανάκαμψης», κατέληξε.

Διαβάστε: «Κύριος αντίπαλος» των Orban και Salvini ο Macron - «Δεν θα παραχωρήσω τίποτε στους εθνικιστές»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης