Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αργεντινή ικετεύει το ΔΝΤ να επιταχύνει την πληρωμή των δόσεων καθώς το pesos καταρρέει

Η Αργεντινή ικετεύει το ΔΝΤ να επιταχύνει την πληρωμή των δόσεων καθώς το pesos καταρρέει
Η Αργεντινή ικετεύει το ΔΝΤ να επιταχύνει την πληρωμή των δόσεων καθώς το pesos καταρρέει
Ο πρόεδρος της Αργεντινής Macri, μιλώντας στην τηλεόραση, έχει παραδεχθεί ότι η χώρα που καταρρέει ζητώντας από το ΔΝΤ να επιταχύνει τις πληρωμές των δόσεων από το πρόγραμμα διάσωσης των 50 δισ. δολαρίων, καθώς το οικονομικό επιτελείο αδυνατεί να σταθεροποιήσει τη διολίσθηση του pesos Αργεντινής.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, η Αργεντινή έλαβε τα πρώτα 15 δισ. δολάρια του προγράμματος τον Ιούνιο του 2018.
Αναμένται να λάβει επιπλεόν 3 δισ. δολάρια το Σεπτέμβριο.
Οι οικονομολόγοι και τα τεχνικά κλιμάκια του ΔΝΤ βρίσκονται στην Αργεντινή αυτή την εβδομάδα σε συναντήσεις με κυβερνητικά μέλη για να αναθεωρήσουν τμήματα της συμφωνίας.
"Έχουμε συμφωνήσει με το ΔΝΤ να διαβιβάσουμε όλα τα απαραίτητα κονδύλια για να διασφαλίσουμε τη συμμόρφωση με το οικονομικό πρόγραμμα του επόμενου έτους", ανέφερε ο πρόεδρος Macri σε τηλεοπτική του μήνυμα.
"Η απόφαση αυτή αποσκοπεί στην εξάλειψη κάθε αβεβαιότητας που δημιουργήθηκε πριν από την επιδείνωση των διεθνών προοπτικών".
Χθες (28/9), η Κεντρική Τράπεζα τηε Αργεντινής (BCRA) πούλησε πάνω από 200 εκατ. δολάρια και απέτυχε να κρατήσει το pesos από τα χαμηλά ρεκόρ ...



Η κατάσταση επιδεινώνεται...



Όπως αναφέρουν οι FT, η πρόσφατη αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές έχει παραλύσει τις προοπτικές και αμφισβήτησε τον τρόπο με τον οποίο η Αργεντινή θα καλύψει τις ανάγκες χρηματοδότησης ύψους 82 δισ. δολαρίων για το 2018 και 2019, ενώ κατευθύνει μια επικείμενη ύφεση και αυξανόμενες τιμές καταναλωτή πριν από τις προεδρικές εκλογές 2019.
Ενώ οι περισσότεροι επενδυτές πιστεύουν ότι η συνέχιση της πολιτικής είναι ζωτικής σημασίας για την εξομάλυνση της οικονομίας, οι αναδυόμενες αγορές που δημιουργούν αναταράξεις προσθέτουν επιπλέον εμπόδια σε μια ήδη ύπουλη εμπόδιο, σύμφωνα με τον John Baur, διευθυντή χαρτοφυλακίου στο Eaton Vance.
"Με το εξωτερικό περιβάλλον και την αβεβαιότητα σχετικά με το πού πρόκειται να καταλήξει το pesos Αργεντινής, είναι πολύ δύσκολο να πούμε αν μπορούν να επιτύχουν τους στόχους του ΔΝΤ", ανέφερε.
Και κρίνοντας από τα σχόλια του Macri σήμερα, είναι χειρότερο από το αναμενόμενο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης