Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΝΤ: Ηγέτιδες δυνάμεις στη ρομποτική οι ασιατικές χώρες

tags :
ΔΝΤ: Ηγέτιδες δυνάμεις στη ρομποτική οι ασιατικές χώρες
Ισχυρό προβάδισμα της Ασίας στον κλάδο ρομποτικής 
Η Ασία διαθέτει ισχυρό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων ηπείρων στον πολλά υποσχόμενο κλάδο ρομποτικής, αναφέρει σε έκθεσή του (Regional Economic Outlook: Asia Pacific) το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Όπως αναφέρεται, με περίπου 1 εκατομμύριο ρομπότ που χρησιμοποιούνται στην Ασία, η ρομποτική και η αυτοματοποίηση συνεπάγονται οικονομικούς κινδύνους και ευκαιρίες ανάπτυξης για την περιοχή.
Για να μπορέσει η Ασία να εκμεταλλευτεί πλήρως αυτή την ψηφιακή ευκαιρία, οι χώρες πρέπει να αναβαθμίσουν τα εκπαιδευτικά τους συστήματα και να επενδύσουν στην καινοτομία.
Καθώς οι ψηφιακές τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, μετασχηματίζουν επιχειρηματικά μοντέλα, η άνοδος της βιομηχανικής χρήσης ρομπότ σηματοδοτεί μια εν εξελίξει αλλαγή.
Όπως δείχνει το διάγραμμα, στην Ασία εντοπίζονται το 65% της παγκόσμιας βιομηχανικής χρήσης ρομπότ για το 2017, με ένα ρομπότ ανά 10.000 εργζόμενους.



Το 50% αφορά την Κίνα, ακολουθούμενη από την Κορέα και την Ιαπωνία.
Επιπλέον, η Ασία μπορεί να είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στην χρήση και παραγωγή βιομηχανικών ρομπότ.
Η Ιαπωνία και η Κορέα είναι οι δύο μεγαλύτεροι παραγωγοί στον κόσμο, με μερίδια αγοράς 52% και 12%, αντίστοιχα.
Η τάση προς περισσότερη αυτοματοποίηση και ψηφιοποίηση μπορεί να επιφέρει, σε παγκόσμια κλίμακα, οικονομικές προκλήσεις, ωστόσο παρέχει ευκαιρίες για την Ασία.
«Για να διατηρηθεί η παγκόσμια ανταγωνιστικότητά της και να διατηρηθεί ο κύριος κινητήριος μοχλός ανάπτυξης στον κόσμο, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Ασίας πρέπει να αντιμετωπίσουν τις διαταραχές που προκαλούνται από τον αυτοματισμό και τα ρομπότ, υποστηρίζοντας τη δημιουργία θέσεων εργασίας χωρίς να καταπνίγει την καινοτομία.
Απαιτείται:

-Εξοπλισμός των αιτούντων εργασία με παγκόσμια ανταγωνιστικές δεξιότητες με την αναβάθμιση της εκπαίδευσης

-Επένδυση στη φυσική και κανονιστική υποδομή που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και τον ανταγωνισμό.

-Αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς εργασίας και των κοινωνικών προκλήσεων, συμπεριλαμβανομένης της αναδιανομής εισοδήματος και των δικτύων ασφαλείας», καταλήγει το Ταμείο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης