Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Φινλανδός Liikanen φαβορί για τη θέση του Draghi στην ΕΚΤ - Χάνει έδαφος ο Γερμανός Weidmann

O Φινλανδός Liikanen φαβορί για τη θέση του Draghi στην ΕΚΤ - Χάνει έδαφος ο Γερμανός Weidmann
H οκταετής θητεία του Draghi ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2019
Σε φαβορί για τη θέση του Mario Draghi στο «τιμόνι» της ΕΚΤ αναδεικνύεται ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας, Erkki Liikanen.
Στον αντίποδα, ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης Jens Weidmann έχει χάσει έδαφος μετά τα δημοσιεύματα ότι η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, μπορεί να επιδιώξει μία κορυφαία πολιτική θέση στην ΕΕ για τη χώρα της παρά να προωθήσει τον πρόεδρο της Bundesbank για την προεδρία της ΕΚΤ.
Ο 67χρονος Liikanen, ο οποίος αποχώρησε τον Ιούλιο από επικεφαλής της φιλανδικής κεντρικής τράπεζας, μπορεί να φέρει την εμπειρία δεκαετιών που έχει από τις Βρυξέλλες στην ηγεσία της ΕΚΤ.
Το 2012, στο απόγειο της κρίσης χρέους, προήδρευσε μίας ομάδας ειδικών που κατάρτισαν ένα σχέδιο μεταρρυθμίσεων του τραπεζικού τομέα της ΕΕ, το οποίο εφαρμόσθηκε μόνο μερικά.
Ο Liikanen εξελέγη στο φιλανδικό κοινοβούλιο σε ηλικία μόλις 21 ετών και έκτοτε κατέλαβε πολλές θέσεις, μεταξύ άλλων του Επιτρόπου της ΕΕ, του υπουργού Οικονομικών, του πρεσβευτή στις Βρυξέλλες και του γενικού γραμματέα του SDP.
Σημειώνεται ότι η οκταετής θητεία του Draghi ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο του 2019

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης