Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Γέρνει το πλοίο, καίγονται ΙΧ και φορτηγά!

tags :
Γέρνει το πλοίο, καίγονται ΙΧ και φορτηγά!
Το ρεσάλτο των βατραχανθρώπων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Γέρνει το πλοίο, καίγονται ΙΧ και φορτηγά!

Η ειδική μονάδα του Λιμενικού μετά τον κόκκινο συναγερμό που σήμανε χθες αργά το βράδυ στο ΥΕΝ, ενεργοποιήθηκε άμεσα και κλιμάκιο με τους βατραχανθρώπους μετέβη με ταχύπλοο σκάφος στο σημείο.
Οι βατραχάνθρωποι έκαναν ρεσάλτο εν πλω με 6 μποφόρ σε σκάλα 30 μέτρων προκείμενου να ανέβουν πάνω και να διαπιστώσουν ποια ήταν η κατάσταση στο πλοίο. Η Μονάδα Υποβρύχιων Αποστολών, ανέλαβε τακτικό έλεγχο και σε συνεργασία με το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και τον αρχηγό Λιμενικού Σώματος διαχειρίστηκε το περιστατικό.
Οι κομάντος του λιμενικού, ανέβηκαν στο πλοίο από την μεγάλη σκάλα των 30 μέτρων και αρχικώς μετέβησαν στο γκαράζ του πλοίου. Εκεί,τα κομάντος του Λιμενικού, όπως λένε, είδαν πως υπήρχε μόνο καπνός, πολύ καπνός που σχεδόν δεν επέτρεπε την όραση.
Παρατήρησαν ότι όσο περνούσε ο χρόνος το θερμικό φορτίο μειωνόταν, ενώ όπως αναφέρουν, οι επιβάτες ήταν συνεργάσιμοι.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η φωτιά δεν έχει σβήσει, με το πλοίο να έχει πάρει κλίση. 
Ακόμη και τώρα, σχεδόν 12 ώρες μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, δεν έχει καταστεί δυνατό να σβήσει η φωτιά, αφού το γκαράζ Νο3 του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος είναι γεμάτο αυτοκίνητα και φορτηγά, ο χώρος περιορισμένος και οι πυροσβέστες δεν μπορούν να φτάσουν στο σημείο της φωτιάς!
Η εικόνα του πλοίου να έχει πάρει κλίση προς τ’ αριστερά εξαιτίας του όγκου νερού που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατάσβεση είναι σοκαριστική. Για καλή τύχη των 875 επιβατών και του 140μελούς πληρώματος που βρισκόταν στο πλοίο που ξεκίνησε στις 22:00 το βράδυ για τα Χανιά, κανείς δεν τραυματίστηκε.

Δείτε φωτογραφίες από το protothema:

pli1pli2pli3pli4pli5pli6pli7

http://www.bankingnews.gr/

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης