Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένοπλες Δυνάμεις για να εγγυηθεί την ασφάλεια κινητοποιεί στα σύνορα με τη Βενεζουέλα η Βραζιλία

Ένοπλες Δυνάμεις για να εγγυηθεί την ασφάλεια κινητοποιεί στα σύνορα με τη Βενεζουέλα η Βραζιλία
Κατόπιν εντολής του προέδρου της Βραζιλίας Michel Temer
Ένοπλες Δυνάμεις στα σύνορα με τη Βενεζουέλα στέλνει η Βραζιλία σε μια προσπάθεια να εγγυηθεί την ασφάλεια τόσο των Βραζιλιάνων πολιτών όσο και των προσφύγων από τη Βενεζουέλα, την ώρα που το Περού κήρυξε περιοχές της σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όσον αφορά την υγειονομική τους κατάσταση λόγω των αυξανόμενων ροών προσφύγων από τη Βενεζουέλα.
Με εντολή του Προέδρου της Βραζιλίας, Michel Temer, ένοπλες δυνάμεις αναπτύσσονται στη συνοριακή γραμμή Βραζιλίας – Βενεζουέλας σε μια προσπάθεια να εγγυηθούν την τήρηση του νόμου και της τάξης στην περιοχή της Roraima όπου το τελευταίο διάστημα καταγράφονται περιστατικά έντασης και βίας ανάμεσα σε κατοίκους και πρόσφυγες.
Ο πρόεδρος της Βραζιλίας χαρακτήρισε τη κατάσταση «τραγική», επέρριψε την ευθύνη για αυτήν στην κυβέρνηση του σοσιαλιστή N. Maduro
και τη χαρακτήρισε «απειλή για ολόκληρη την ήπειρο».  
«Το πρόβλημα της Βενεζουέλας δεν είναι πλέον εσωτερικό πολιτικό ζήτημα.
Αποτελεί απειλή για την αρμονία σε όλη την ήπειρο» είπε ο Temer, ο οποίος προέτρεψε «τη διεθνή κοινότητα να υιοθετήσει διπλωματικά μέτρα» για να αντιμετωπιστεί η μαζική έξοδος των πολιτών της Βενεζουέλας, που φεύγουν εξαιτίας της πολιτικής και οικονομικής κρίσης στη χώρα τους.
Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), η ροή μεταναστών από τη Βενεζουέλα υπερδεκαπλασιάστηκε τα τελευταία χρόνια, φθάνοντας τους 900.000 ανθρώπους το 2017, από 89.000 το 2015.
Την ίδια στιγμή, το Περού έθεσε δύο επαρχίες της στα σύνορα με τη Βενεζουέλα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί τον κίνδυνο που συνεπάγεται ο μεγάλος αριθμός των προσφύγων στη δημόσια υγεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης