Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαζική έξοδος… εκατομμυριούχων από τη Βραζιλία, χιλιάδες εγκατέλειψαν τη χώρα το 2017

Μαζική έξοδος… εκατομμυριούχων από τη Βραζιλία, χιλιάδες εγκατέλειψαν τη χώρα το 2017
Οι εκατομμυριούχοι εγκαταλείπουν τη Βραζιλία
Τουλάχιστον 2.000 εκατομμυριούχοι (περιουσία άνω του ενός εκατ. δολαρίων) εγκατέλειψαν τη Βραζιλία κατά το περασμένο έτος, εν μέσω έξαρσης της εγκληματικότητας και ελάχιστης οικονομικής ανάκαμψης έπειτα από μία τριετία βαθιάς ύφεσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της -με έδρα στο Γιοχάνεσμπουργκ- New World Wealth.
Εξ αυτών, περίπου οι μισοί έφυγαν από το Σάο Πάολο, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και τη δεύτερη μεγαλύτερη του κόσμου -πίσω από το Τόκιο.
Οι περισσότεροι μετεγκαταστάθηκαν σε Πορτογαλία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ισπανία.
Συνολικά, πέρυσι, πάνω από 21.000 πολίτες μετανάστευσαν από τη Βραζιλία, επισημαίνεται.
Ο πληθυσμός της χώρας ξεπερνά τα 207 εκατομμύρια πολίτες.

Διαβάστε: Περισσότεροι πλέον δισεκατομμυριούχοι στην Ασία από ότι στη Β. Αμερική

Σε επίπεδο ρεκόρ οι ανθρωποκτονίες και οι βιασμοί το 2017

Σε επίπεδο ρεκόρ έφθασαν οι ανθρωποκτονίες στη Βραζιλία κατά το περασμένο έτος, με τον αριθμό να ανέρχεται σε 63.880, έπειτα από αύξηση της τάξεως του 3% σε ετήσια σύγκριση.
Εξ αυτών, οι 4.539 ήταν γυναίκες (+6,1%).
Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα ανήλθαν και οι βιασμοί, στις 60.018 (+8%), σύμφωνα με τα στοιχεία του Brazilian Public Security Forum.
Το 2017 αποτέλεσε το έτος με τις περισσότερες δολοφονίες που έχουν καταγραφεί στην ιστορία μίας άλλης χώρας της λατινικής Αμερικής, του Μεξικού, με τις αρχές να εμφανίζονται ανήμπορες να σταματήσουν τα διαβόητα καρτέλ.
Ειδικότερα, ο αριθμός των δολοφονημένων πολιτών έφτασε τους 29.168, σε 25.339 περιστατικά, τη στιγμή που, επίσης, το εμπόριο ναρκωτικών βρίσκεται και πάλι σε έξαρση.
Η επίδοση αφορά 20,51 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 άτομα, από 16,8 το 2016.
Στο παρελθόν έχει αναφερθεί από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης πως η κυβέρνηση του Μεξικού είχε αλλάξει -προς το καλύτερο- τους αριθμούς ανθρωποκτονιών, άρα ο συνολικός αριθμός θα μπορούσε να είναι υψηλότερος.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Insight Crime, η Βενεζουέλα παρουσίασε 89 ανθρωποκτονίες ανά 100.000 άτομα το 2017, το Ελ Σαλβαδόρ κατέγραψε 60 ανά 100.000, η Ονδούρα 42,8 και η Βραζιλία 29,7.

Διαβάστε: Βραζιλία: Κερδίζει και από την φυλακή ο Lula – Βέβαιος νικητής των προεδρικών εκλογών Οκτωβρίου, άγνωστο αν θα είναι υποψήφιος

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης