Πατούλης (ΚΕΔΕ): Ο Αθλητισμός πρέπει να γίνει πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας

Πατούλης (ΚΕΔΕ): Ο Αθλητισμός πρέπει να γίνει πυλώνας για την ανάπτυξη της οικονομίας
"Μπορεί οι δήμοι της Αττικής να καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για την υποστήριξη των αθλητών μας, αλλά η αδράνεια της περιφέρειας και τον εμπλεκόμενων υπουργείων δεν επιτρέπει να υλοποιηθούν ουσιαστικές παρεμβάσεις", τόνισε ο Γ. Πατούλης
Στην αναγκαιότητα ενός Εθνικού Στρατηγικού Σχεδιασμού που θα προβλέπει την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων υποστήριξης των ομοσπονδιών, των συλλόγων και γενικά των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης.
Όπως τόνισε ο κ. Πατούλης, «ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια.
Ο αθλητισμός εκτός από σημαντικά οφέλη που προσφέρει στην υγεία, μπορεί να αποτελέσει, με σωστές στρατηγικές κινήσεις, έναν από τους πυλώνες της ανάπτυξης της εθνικής οικονομίας.
Η κατάλληλη αξιοποίηση των Ολυμπιακών Ακινήτων για τη διεξαγωγή παγκόσμιων αθλητικών γεγονότων, η δημιουργία πρότυπων προπονητικών κέντρων διεθνών προδιαγραφών καθώς και η εξασφάλιση στέγασης σε αθλητικούς συλλόγους, ομάδες και ομοσπονδίες, αποτελούν μερικές από τις βασικές προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέτοιου στόχου».
Ο ίδιος αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα η Τοπική Αυτοδιοίκηση Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην υλοποίηση ενός τέτοιου εθνικού στρατηγικού σχεδίου.
Κατά τον ίδιο, «η σημερινή πραγματικότητα είναι τουλάχιστον απογοητευτική.
Ολυμπιακά ακίνητα, κτηριακές υποδομές, εγκαταστάσεις και γήπεδα παραμένουν αναξιοποίητα.
Ομοσπονδίες, σύλλογοι και ομάδες αναγκάζονται πολλές φορές να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να προετοιμαστούν σωστά.
Η κατάσταση που επικρατεί στην Αττική είναι ενδεικτική.
Μπορεί οι δήμοι της Αττικής να καταβάλλουν φιλότιμες προσπάθειες για την υποστήριξη των αθλητών μας, αλλά η αδράνεια της περιφέρειας και τον εμπλεκόμενων υπουργείων δεν επιτρέπει να υλοποιηθούν ουσιαστικές παρεμβάσεις.
Μαζί με τους ανθρώπους που εμπλέκονται στον αθλητισμό θα διαμορφώσουμε ένα στρατηγικό πλάνο η υλοποίηση του οποίου θα συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλητισμού στην Ελλάδα».
Η αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πάλης από την πλευρά της εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη θετική ανταπόκριση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη καθώς και για τις θέσεις τις οποίες διατύπωσε.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δ. Τραμπάκουλας, αφού αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε σχέση με τις αθλητικές υποδομές και τη φιλοξενία ομάδων και συλλόγων, επισήμανε ότι τα τελευταία χρόνια η περιφέρεια Αττικής δεν έχει υλοποιήσει δράσεις και ενέργειες που θα τους βοηθήσουν.
Ο Πρόεδρος χαιρέτισε με ικανοποίηση τις προτάσεις του Γ. Πατούλη και συμφώνησε ότι ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση μπορούν να έχουν πολύ σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Σημειώνεται ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπάρξει νέα συνάντηση στην οποία και θα αναπτυχθούν τα αναγκαία βήματα που πρέπει να υλοποιηθούν προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της μετεξέλιξης του αθλητισμού σε πυλώνα εθνικής ανάπτυξης.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS