Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Το κοινοβούλιο του Ιράν αποφάσισε την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών

Reuters: Το κοινοβούλιο του Ιράν αποφάσισε την απομάκρυνση του υπουργού Οικονομικών
Συνολικά 137 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της απομάκρυνσης του ΥΠΟΙΚ, Μ. Karbasian, ενώ 121 τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του
Το ιρανικό κοινοβούλιο ψήφισε την Κυριακή 26/8 για να απομακρύνει τον υπουργό Οικονομίας Masoud Karbasian από το πόστο του, κι ενώ υπάρχει πτώση της αξίας του εθνικού νομίσματος ριάλ και επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης, όπως μεταδίδει το Reuters.
Ήταν η τελευταία κίνηση από μία σειρά ανακατατάξεων που έχει να κάνει με το οικονομικό προσωπικό, μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα και άλλα θέματα.
Στις αρχές Αυγούστου 2018 οι Ιρανοί βουλευτές είχαν απομακρύνει και τον υπουργό Εργασίας, ενώ τον Ιούλιο ο πρόεδρος Hassan Rouhani είχε αντικαταστήσει τον κεντρικό τραπεζίτη.
Συνολικά 137 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της απομάκρυνσης του Karbasian, ενώ 121 τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του στο υπουργείο Οικονομικών.
Διαδηλώσεις που συνδέονται με τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στη χώρα, άρχισαν τον Δεκέμβριο του 2017 σε 80 πόλεις και έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 25 ανθρώπους.
Σποραδικές διαδηλώσεις από οδηγούς φορτηγών, αγρότες και εμπόρους στο μπαζαάρ της Τεχεράνης γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και έχουν οδηγήσει και σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις ασφαλείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης