Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κοζάνη: Εξάρθρωση συμμορίας που έκλεβε σταθμευμένα οχήματα

Κοζάνη: Εξάρθρωση συμμορίας που έκλεβε σταθμευμένα οχήματα
Τα μέλη της σπείρας συνολικά αφαίρεσαν 27 μπαταρίες αυτοκινήτων και 2.360 λίτρα πετρελαίου κίνησης από 12 φορτηγά και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα
Εξαρθρώθηκε στην Κοζάνη σπείρα που έκλεβε μπαταρίες και πετρέλαιο κίνησης από σταθμευμένα φορτηγά και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή.
Μάλιστα, το διάστημα  10 με 22 Αυγούστου είχαν διαπράξει 12 κλοπές, ενώ συνελήφθησαν 3 άτομα - μέλη της συμμορίας, εκ των οποίων δυο Έλληνες 36 και 44 ετών και ένας αλλοδαπός 44 ετών.
Για την υπόθεση σχηματίσθηκε επίσης ποινική δικογραφία σε βάρος ενός ακόμη ημεδαπού, ηλικίας 60 ετών, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Σε ό,τι αφορά τις κλοπές από τα μέλη της συμμορίας, έγιναν με τον ίδιο τρόπο δράσης (modus operandi), παραβιάζοντας το εσωτερικό των μηχανών αυτοκινήτων και τα ρεζερβουάρ τους, συνολικά αφαίρεσαν 27 μπαταρίες αυτοκινήτων και 2.360 λίτρα πετρελαίου κίνησης από 12 φορτηγά και ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.
Μάλιστα, ο 36χρονος διέθεσε μέρος των κλεμμένων μπαταριών στον 60χρονο ο οποίος στη συνέχεια τα πούλησε.
Κατά την αστυνομική έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 μπαταρίες διαφόρων τύπων, μέρος των οποίων αποδόθηκε στους κατόχους τους και 44 πλαστικά μπιτόνια με πετρέλαιο κίνησης, συνολικής χωρητικότητας 880 λίτρων.
Πάντως, το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης και εξετάζεται η συμμετοχή των συλληφθέντων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, ενώ ήδη με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης