Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Επιχείρηση «έξοδος από το... Μαξίμου» για τον πρωθυπουργό

tags :
Επιχείρηση «έξοδος από το... Μαξίμου» για τον πρωθυπουργό
Οι επικοινωνιολόγοι του επιμένουν: «Αλέξη, βγες έξω από το Μαξίμου».
Επιχείρηση «έξοδος από το... Μαξίμου» για τον πρωθυπουργό

Το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δέχεται απανωτές εισηγήσεις να βγει έξω από τον καλά προστατευόμενο χώρο του Μαξίμου, να συναντηθεί μετά τον ανασχηματισμό με κόσμο και να αποδείξει ότι δεν είναι απομονωμένος και αποξενωμένος από την κοινωνία και τα προβλήματά της. Η πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιθάκη (όπου απηύθυνε ένα διχαστικό διάγγελμα με την ευκαιρία της εξόδου από τα μνημόνια) και η επαφή που είχε στο νησί με τον κόσμο έδωσαν νέο θάρρος και ελπίδες στον Πρωθυπουργό, ότι μπορεί να επανακτήσει ένα μέρος της δημοτικότητάς του.
Μόνο που κάποιος θα πρέπει να του πει ότι στην Ιθάκη δεν ήταν όλοι ντόπιοι που τον υποδέχθηκαν θερμά. Υπήρξαν και ξένοι («κουβαλητοί» όπως τους ονομάζει η ΝΔ), ενώ θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη του (αν και δεν το έδειξε η ΕΡΤ) και τις διαμαρτυρίες του τύπου «είσαι ανεπιθύμητος» και ότι ορισμένες καμπάνες της Ιθάκης χτύπησαν πένθιμα. Ωστόσο οι επικοινωνιολόγοι του επιμένουν: «Αλέξη, βγες έξω από το Μαξίμου».

Ο ΒΗΜΑτοδότης

Υπάρχουν λοιπόν, όπως μαθαίνω, εισηγήσεις να πάει πρώτα στο... Καστελλόριζο. Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, τον θέλουν και πάλι στο Καστελλόριζο γιατί λένε το είχε υποσχεθεί στους κατοίκους του κατά την επίσκεψή του τον περασμένο Απρίλιο. Και ένας πρωθυπουργός θα πρέπει να τηρεί τις... υποσχέσεις του (του είπαν).

Δεύτερη εισήγηση να επισκεφθεί την Κρήτη. Εκεί που κάποτε ήταν η πλειοψηφία αυτών που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, πώς θα τον αντιμετωπίσουν σήμερα οι Κρητικοί είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ωστόσο, η εισήγηση την οποία αποδέχτηκε αμέσως ήταν αυτή της Σύρου, να επισκεφθεί δηλαδή το ναυπηγοεπισκευαστικό κέντρο στο Νεώριο, το οποίο άρχισε να λειτουργεί από την Ανοιξη και να μιλήσει στους εργαζομένους.
Ετσι την επίσκεψη στη Σύρο αποφάσισε να την κάνει σήμερα Παρασκευή δίνοντας προτεραιότητα σε αυτή την εισήγηση για να τονώσει το κοινωνικό του προφίλ. Και, τέλος, οι συνεργάτες του υπενθυμίζουν τη δέσμευσή του ότι κάθε 15 ημέρες θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για να επιλύσει προβλήματα και του εισηγούνται να ακολουθήσει κατά γράμμα αυτή την υπόσχεση αψηφώντας τα όσα ακολούθησαν με τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης