Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Αυτό που τελείωσε είναι η φθηνή χρηματοδότηση, όχι η λιτότητα

Μπακογιάννη: Αυτό που τελείωσε είναι η φθηνή χρηματοδότηση, όχι η λιτότητα
Η υπερφορολόγηση, η έλλειψη επενδύσεων και ανάπτυξης δημιουργεί πλέον μια θηλιά γύρω από τους Έλληνες είπε η κα.Μπακογιάννη
Την θέση ότι αυτό που τελείωσε την 21η Αυγούστου είναι η φθηνή χρηματοδότηση των Ευρωπαίων προς την Ελλάδα και όχι η λιτότητα διατύπωσε η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.
«Πλέον η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια της απευθυνόμενη στις αγορές, οι οποίες στη φάση αυτή δείχνουν πολύ μεγάλο έλλειμμα εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία.
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Από τη μία η φτηνή χρηματοδότηση τελείωσε, η λιτότητα συνεχίζεται με δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση 5,5 δισ.
Μια λιτότητα, η οποία έχει φτάσει τον ελληνικό λαό στα όριά του.
Η υπερφορολόγηση, η έλλειψη επενδύσεων και η έλλειψη ανάπτυξης δημιουργεί πλέον μια θηλιά γύρω από τους Έλληνες πολίτες, μια θηλιά η οποία σφίγγει κάθε μέρα» είπε μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 Fm η κα.Μπακογιάννη.
«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο ξεκίνημα σοβαρότητας.
Χρειάζεται να ξέρει ο Έλληνας πολίτης ότι ο πολιτικός που του μιλάει, αυτά τα λίγα που λέει θα τα κάνει πράξη αύριο.
Για να τα κάνει όμως πράξη αύριο πρέπει να είναι σοβαρά αυτά που λέει, πρέπει να υπάρχει πρόγραμμα» υποστήριξε η κα.Μπακογιάννη, αναφέροντας πως τον τόνο της πόλωσης δεν τον δίνει η ΝΔ, αλλά η κυβέρνηση.
«Και επειδή δεν είμαστε και χθεσινοί να θυμίσω ότι το καλοκαίρι του 2015, όταν η Ελλάδα βρέθηκε στην απόλυτη καταστροφή, όταν ήμασταν τρεις μέρες εκτός ευρώ και εκτός Ευρώπης, η ΝΔ τότε - και έχασε ο κ. Τσίπρας 40 βουλευτές τότε - και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, δώσαμε τη μάχη, ψηφίσαμε, πήραμε πάνω μας την ευθύνη της ψήφου μας και κρατήσαμε την Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη.
Αποδείξαμε στην πράξη με τον πιο σοβαρό και μέγιστο τρόπο την προσπάθειά μας να υπάρξει μια συναίνεση.
Έναντι αυτού βρεθήκαμε απέναντι σε έναν κύριο Τσίπρα, με έναν κ. Καμμένο παρέα, οι οποίοι πολιτεύθηκαν επί τρία χρόνια με απίστευτο χαμηλό πολιτικό λόγο, με έναν ανύπαρκτο πολιτικό πολιτισμό, με ένα κυνήγι μαγισσών άνευ προηγουμένου και με μια ένταση στη ρητορική του πολιτικού τους λόγου, η οποία ήταν πρωτοφανής» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ, η οποία αρνήθηκε κατηγορηματικά τα περί στροφής της ΝΔ προς την άκρα δεξιά.
Όσον αφορά την παρουσία του κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, η κα.Μπακογιάννη υποστήριξε ότι δεν πρόκειται να μπει σε καμία πλειοδοσία υποσχέσεων και «θα πει ξεκάθαρα στον ελληνικό λαό: αυτά μπορώ να κάνω, αυτά θα τα κάνω, γι' αυτά δεσμεύομαι και ούτε ένα και παραπάνω και ούτε ένα και λιγότερο».
Σε ερώτηση για το τι προτίθεται να κάνει η ΝΔ όταν έρθει στην ελληνική Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, η κα.Μπακογιάννη είπε πως η ΝΔ δεν πρόκειται να την ψηφίσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης