Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση Reuters: Σταθερή επιβράδυνση της ανάπτυξης των ΗΠΑ στα επόμενα τρίμηνα, λόγω του εμπορικού πολέμου

Δημοσκόπηση Reuters: Σταθερή επιβράδυνση της ανάπτυξης των ΗΠΑ στα επόμενα τρίμηνα, λόγω του εμπορικού πολέμου
Η βραχυπρόθεσμη ώθηση στην ανάπτυξη από τις φορολογικές περικοπές αναμένεται να μετριαστεί
Η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί σταθερά τα επόμενα τρίμηνα, μετά το υψηλό 4ετών που «άγγιξε» στο τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση μεταξύ οικονομολόγων που διενήργησε το Reuters, οι οποίοι εκτιμούν ότι ο εμπορικός πόλεμος του αμερικανού προέδρου, Donald Trump, θα βλάψει την αμερικανική οικονομία.
Ενισχυμένη εν μέρει από τις φορολογικές περικοπές ύψους 1,5 τρισ. δολ. που πέρασαν στα τέλη του περασμένου έτους, η οικονομία των ΗΠΑ επεκτάθηκε με ετήσιο ρυθμό 4,1% στο β’ τρίμηνο -η καλύτερη επίδοση σε διάστημα σχεδόν τεσσάρων ετών.
Ωστόσο, η τελευταία δημοσκόπηση, μεταξύ περισσότερων από 100 οικονομολόγων, που διενεργήθηκε στις 13-21 Αυγούστου, έδειξε ότι αναμένουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα χάσει momentum και θα ολοκληρώσει το επόμενο έτος, με ανάπτυξη μικρότερη από το μισό του ανωτέρου ποσοστού.
Η οικονομία των ΗΠΑ προβλέπεται ότι θα αναπτυχθεί κατά 3% το τρέχον τρίμηνο και κατά 2,7% το επόμενο.
Ωστόσο, η βραχυπρόθεσμη ώθηση στην ανάπτυξη από τις φορολογικές περικοπές αναμένεται να μετριαστεί.
Οι οικονομολόγοι μείωσαν τις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη στα περισσότερα τρίμηνα του επόμενου έτους, αφήνοντας τις προοπτικές γενικά αμετάβλητες και ευάλωτες στην εμπορική σύγκρουση με την Κίνα.
Σχεδόν τα δύο τρίτα των 56 οικονομολόγων που απάντησαν σε μια επιπλέον ερώτηση δήλωσαν ότι έχουν λάβει υπόψη τις επιπτώσεις του επεκτεινόμενου εμπορικού πολέμου του Trump στις προβλέψεις τους για την ανάπτυξη των ΗΠΑ.
Οι υπόλοιποι 20 δήλωσαν ότι η εμπορική διένεξη δεν έχει καμία επίδραση στις προβλέψεις τους, αλλά υπογράμμισε τον κίνδυνο αρνητικών επιπτώσεων εάν οι εμπορικές εντάσεις γίνουν βαθύτερες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης