Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Saxo Bank προειδοποιεί για μία «βίαια διόρθωση» στη Wall Street, επικαλούμενη τον... VIX

Η Saxo Bank προειδοποιεί για μία «βίαια διόρθωση» στη Wall Street, επικαλούμενη τον... VIX
Αναλυτής της Saxo Bank προειδοποιεί για τη Wall Street, επικαλούμενος τον δείκτη VIX 
Το ενδεχόμενο μίας «βίαιας διόρθωσης» στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης παραθέτει ο αναλυτής της Saxo Bank, Peter Garnry, επικαλούμενος τις «επικίνδυνες στρατηγικές» που ακολουθεί το επενδυτικό κοινό.
Ειδικότερα, αναφέρεται στα στοιχήματα (short) για αύξηση του δείκτη μεταβλητότητας Cboe Volatility Index (VIX), παρά το γεγονός ότι οι κύριοι δείκτες της Wall Street διαπραγματεύονται κοντά σερ ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Μάλιστα, οι επενδυτές πληρώνουν «premium»-ρεκόρ για τα εν λόγω στοιχήματα, συμπληρώνει ο αναλυτής, υπενθυμίζοντας πως αυτή η στρατηγική άνθισε το περασμένο έτος, οδηγώντας στη συντριβή της 5ης Φεβρουαρίου 2018.
«Από τον Απρίλιο, οι θέσεις short για τα futures του VIX έχουν αυξηθεί κατά 25%», επισημαίνει.
Να σημειωθεί πως ο VIX λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες, με μία αύξηση του δείκτη συνεπάγεται και αύξηση της αβεβαιότητας στο επενδυτικό κοινό, πτώση του δείκτη VIX σημαίνει και μείωση της αβεβαιότητας, με τις φυσιολογικές τιμές να κυμαίνονται στις 11-12 μονάδες.
Το ιστορικό χαμηλό του δείκτη, το οποίο σημειώθηκε τον περασμένο Ιούλιο, είναι 8,84 μονάδες, ενώ σήμερα διαπραγματεύεται γύρω από τις 11,6 μονάδες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης