Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 2 μηνών σκαρφάλωσε το επιχειρηματικό κλίμα για τον Αύγουστο 2018 - Στις 54,5 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 2 μηνών σκαρφάλωσε το επιχειρηματικό κλίμα για τον Αύγουστο 2018 - Στις 54,5 μονάδες ο PMI
Παρά την άνοδο του επιχειρηματικού κλίματος στην Ευρωζώνη, ο δείκτης διαμορφώθηκε οριακά κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Συνεχίστηκε για ακόμα έναν μήνα η δραστηριότητα του ιδωτικού τομέα στην Ευρωζώνη για τον Αύγουστο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (23/8) στοιχεία της Markit, με τις προσδοκίες των επιχειρήσεων ωστόσο να υποχωρούν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σχεδόν δύο ετών.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI που αφορά τον μεταποιητικό κλάδο στην Ευρωζώνη υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 21 μηνών, και συγκεκριμένα στις 54,6 μονάδες, έναντι 55,1 μονάδες τον προηγούμενο μήνα.
Αντίθετα, ο κλάδος υπηρεσιών σημείωσε άνοδο σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, και συγκεκριμένα στις 54,4 μονάδες, έναντι 54,2 μονάδων, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο σύνθετος δείκτης PMI να σκαρφαλώσει σε υψηλά δύο μηνών, και συγκεκριμένα στις 54,4 μονάδες, έναντι 54,3 μονάδων τον Ιούλιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν περαιτέρω άνοδο στις 54,5 μονάδες.
Η στελέχωση του ιδιωτικού τομέα έφτασε σε υψηλά έξι μηνών, ενώ η άνοδος της απασχόλησης στον κλάδο υπηρεσιών σκαρφάλωσε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2007.
Ωστόσο, οι προοπτικές των επιχειρήσεων για τους επόμενους μήνες υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 23 μηνών, εν μέσω στασιμότητας στη ζήτηση, υψηλότερων τιμών και αυξανόμενων πολιτικών ανησυχιών.
«Τα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι η οικονομία της ζώνης του ευρώ συνέιχσε να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό τον Αύγουστο, ενισχύοντας τις ελπίδες ότι η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου θα μπορούσε να συγκριθεί με το δεύτερο τρίμηνο», σχολιάζει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης