Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Με την ίδια ηγεσία το ΥΠΕΝ στο νέο κυβερνητικό σχήμα - Προτεραιότητα του υπουργού Γ. Σταθάκη η Χωροταξία

Με την ίδια ηγεσία το ΥΠΕΝ στο νέο κυβερνητικό σχήμα - Προτεραιότητα του υπουργού Γ. Σταθάκη η Χωροταξία
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ρόλο υφυπουργού Ενέργειας ενδεχομένως να αναλάβει ο μέχρι τώρα σύμβουλος του πρωθυπουργού, Δημήτρης Λιάκος
Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος που θα αναλάβει να «τρέξει» το κυβερνητικό έργο στη νέα μεταμνημονιακή εποχή.
Μετά το διάγγελμα της Ιθάκης όπου ο πρωθυπουργό έδωσε το στίγμα της πολιτικής του για την επόμενη ημέρα των μνημονίων, όλα δείχνουν ότι πλέον έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στη διαμόρφωση της νέας κυβέρνησης που θα ανακοινωθεί πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.  
Η ονοματολογία δίνει και παίρνει όλες τις τελευταίες ημέρες, αλλά στα πλείστα όσα σενάρια συζητούνται στα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης εμφανίζεται αμετακίνητος, να ρίχνει πλέον το βάρος των δραστηριοτήτων του, στον τομέα της χωροταξίας σχεδιάζοντας την πολεοδομική ανασυγκρότηση και την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης.
Ο Γιώργος Σταθάκης σύμφωνα με όσα λέγονται στα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αγαπημένος υπουργός του Αλέξη Τσίπρα και ο λεγόμενος «εκτελεστής» των δύσκολων αποστολών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ξεκινώντας από το νόμο για τα κόκκινα δάνεια ως υπουργός Οικονομίας, προχώρησε στη συνέχεια ως υπουργός Ενέργειας στην ολοκλήρωση της πώλησης του ΑΔΜΗΕ και στην πώληση του ΔΕΣΦΑ, δρομολόγησε τη δυσκολότερη αποκρατικοποίηση του τομέα δηλαδή την αποεπένδυση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ και παράλληλα «έβαλε στο αυλάκι» την ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ και της ΔΕΠΑ.

Έμφαση στη χωροταξία

Σήμερα πλέον και αφού δεν υπάρχουν κρίσιμα ενεργειακά ζητήματα ανοιχτά φαίνεται ότι θα είναι αυτός που θα αναλάβει τον σχεδιασμό της πολεοδομικής ανασυγκρότησης και το γκρέμισμα των αυθαιρέτων, μετά την τραγωδία στο Μάτι την οποία η κυβέρνηση αποδίδει στην αυθαιρεσία με την οποία είναι δομημένη η περιοχή.  
Όπως λένε χαρακτηριστικά κάποιες πηγές, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας που μέχρι τώρα ήταν κυρίως υπουργείο Ενέργειας, με τη χωροταξία να αποτελεί ένα μικρό κομμάτι των αρμοδιοτήτων του υπουργού, πλέον θα γίνει ένα μεγάλο υπουργείο Χωροταξίας με τις «μπουλντόζες» στο πρώτο πλάνο των δραστηριοτήτων του.
Έτσι όλα δείχνουν ότι εφόσον παραμείνει ο Γιώργος Σταθάκης στη θέση του (ο ίδιος είχε αρνηθεί στον προηγούμενο ανασχηματισμό να επιστρέψει στο υπουργείο Οικονομίας), θα οριστεί υφυπουργός Ενέργειας ο οποίος θα αναλάβει να «τρέξει» όλα όσα έχουν δρομολογηθεί.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ρόλο αυτό θα αναλάβει ο μέχρι τώρα σύμβουλος του πρωθυπουργού Δημήτρης Λιάκος, ο οποίος έχει εμπλακεί στα ζητήματα των αποκρατικοποιήσεων και τα έχει παρακολουθήσει από κοντά.
Βέβαια σε όλα αυτά δεν θα πρέπει να αποκλείονται οι λεγόμενες «καραμπόλες» που θα ανατρέψουν τους σχεδιασμούς.
Σε μια τέτοια περίπτωση πάντως φαίνεται ότι ο Γιώργος Σταθάκης θα επιλέξει να μείνει εκτός κυβέρνησης παρά να μετακινηθεί σε κάποιο υπουργείο που δεν επιθυμεί.      

Πηγή: www.worldenergynews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης