Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Κίνας: Ευελπιστούμε ότι οι εμπορικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ θα επιλυθούν μέσω των νέων διαπραγματεύσεων

ΥΠΕΞ Κίνας: Ευελπιστούμε ότι οι εμπορικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ θα επιλυθούν μέσω των νέων διαπραγματεύσεων
Το κινεζικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ελπίδα του ότι η συνάντηση των δύο πλευρών μπορεί να έχει θετική έκβαση
Την ελπίδα της ότι οι νέες συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα βοηθήσουν στην επίλυση της εμπορικής διαμάχης εξέφρασε σήμερα (21/8) η Κίνα, ενόψει της συνάντησης που θα έχουν οι δύο πλευρές αύριο (22/8) στην Ουάσιγκτον.
Ειδικότερα, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε σήμερα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνα δήλωσε ότι επιθυμεί «να διευθετήσει την εμπορική διαμάχη με τις ΗΠΑ μέσω των διαπραγματεύσεων».
Παράλληλα, το κινεζικό ΥΠΕΞ εξέφρασε την ελπίδα του ότι μέσω των νέων διαπραγματεύσεων «οι δύο πλευρές θα μπορέσουν να επιτύχουν έναν καλό αποτέλεσμα».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της ημέρας, ο αμερικανός πρόεδρος Donald Trump τόνισε πως δεν αναμένει να επιτευχθεί καποια σημαντική πρόοδος στις διπαργματεύσεις, προσθέτοντας οτι δεν έχει ορίσει κάποιο «χρονικό περιθώριο» για τον τερματισμό της εμπορικής σύγκρουσης με την Κίνα.
«Είμαι σαν αυτούς, έχω μακρύ ορίζοντα», τόνισε μεταξύ άλλων ο αμερικανός πρόεδρος και ενώ αυτήν την εβδομάδα αναμένονται νέες να τεθούν σε ισχύ τόσο οι πρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί των ΗΠΑ σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων όσο και τα αντίμετρα του Πεκίνου στις εισαγωγές αμερικανικών αγαθών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης