Διεθνή

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +3% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +3% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,2%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία, σε ετήσια βάση, τον Ιούλιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (20/8) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά +3% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2017, με τα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2018 ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,2%, επιβεβαιώνοντας επίσης με τις εκτιμήσεις, με τη μηνιαία άνοδο ωστόσο να είναι μικρότερη σε σύγκριση με το +0,3% και το +0,5% που σημειώθηκε τον Ιούνιο και τον Μάιο αντίστοιχα.
Οι τιμές στον τομέα της ενέργειας συνολικά ενισχύθηκαν κατά +6,5% σε ετήσια βάση, με τις τιμές των προϊόντων πετρελαίου να καταγράφουν «άλμα» της τάξεως του +16,8%, τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας να σημειώνουν άνοδο της τάξεως του +7,4% και τις τιμές του φυσικού αερίου να ενισχύονται κατά +3,1%.
Σε ότι αφορά τις τιμές των ενδιάμεσων αγαθών, σημειώθηκε ετήσια άνοδος κατά +3,2%, ενώ οι τιμές των διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά +1,6%.
Οι τιμές των κεφαλαιουχικών αγαθών αυξήθηκαν κατά +1,3%, ενώ τα μη διαρκή καταναλωτικά αγαθά σημείωσαν αύξηση της τάξεως; του +0,4%.
Εξαιρουμένων των τιμών της ενέργειας, ο συνολικός δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά +1,9% σε ετήσια βάση και κατά +0,1% σε μηνιαία βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης