Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Ιερουσαλήμ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ – Συνάντηση με Netanyahu

Στην Ιερουσαλήμ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ – Συνάντηση με Netanyahu
Ο πρωθυπουργόw του Ισραήλ, B. Netanyahu, ανέφερε ότι το βασικό θέμα που θα ήθελε να συζητήσει με τον J. Bolton είναι "πώς θα τιθασεύσουμε την επιθετικότητα του Ιράν στην περιοχή"
Στο Ισραήλ έφτασε σήμερα ο John Bolton,  σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, D. Trump, ο οποίος πριν από το δείπνο στην οικία του πρωθυπουργού του Ισραήλ, B. Netanyahu, στην Ιερουσαλήμ δήλωσε ότι “το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου των προκλήσεων της διεθνούς κοινότητας”.
O John Bolton δήλωσε ότι είναι ενθουσιασμένος που βρίσκεται εκεί και μάλιστα, απευθυνόμενος στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ανέφερε πως ανυπομονεί να ξεκινήσει τις συνομιλίες.
Ο B. Netanyahu ανέφερε ότι το βασικό θέμα που θα ήθελε να συζητήσει είναι «πώς θα τιθασεύσουμε την επιθετικότητα του Ιράν στην περιοχή και πώς θα διασφαλίσουμε ότι το Ιράν δεν θα αποκτήσει πυρηνικό όπλο».
Ο John Bolton σε μια συνέντευξη που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, ανέφερε ότι στην ατζέντα των συνομιλιών με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, B. Netanyahu, περιλαμβάνεται και η ιρανική παρουσία στη Συρία.
Σημειώνεται ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου, μετά το Ισραήλ, θα επισκεφθεί την Ουκρανία και τη Γενεύη στην Ελβετία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης