Τελευταία Νέα
Οικονομία

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλία): Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα είναι σαφής και πρέπει να εφαρμοστούν - Επιτυχία η έξοδος από τα μνημόνια

Le Maire (ΥΠΟΙΚ Γαλλία): Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα είναι σαφής και πρέπει να εφαρμοστούν - Επιτυχία η έξοδος από τα μνημόνια
H Ελλάδα έχει αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις για την μεταμνημονιακή εποχή, ιδίως στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της διατήρησης της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων
«Η έξοδος της Ελλάδας από το 3ο μνημόνιο είναι μεγάλη επιτυχία» τονίζει ο γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire υπογραμμίζοντας ωστόσο, οτι υπάρχει ακόμη πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει.
Σε συνέντευξη του στο Βήμα της Κυριακής ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι «η Ελλάδα έχει αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις για την μεταμνημονιακή εποχή, ιδίως στο θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων και της διατήρησης της δυναμικής των μεταρρυθμίσεων» στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω τονίζοντας ότι «δεν αμφιβάλω ότι θα γίνουν σεβαστές».
Σχολιάζοντας τα όσα διακινούνται από κυβερνητικά στελέχη αναφορικά με την πιθανότητα αναστολής των μειώσεων στις συντάξεις από την 1η Ιανουαρίου 2019, ο γάλλος ΥΠΟΙΚ εμφανίζεται πολύ επιφυλακτικός.
«Ας περιοριστούμε στα συμπεράσματα του Eurogroup του περασμένου Ιουνίου. Εκείνο που μετράει είναι ότι πρέπει να διατηρηθεί η συνολική ισορροπία των μεταρρυθμίσεων»,υπογραμμίζει.
Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις που έχει κάνει η Ελλάδα τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, για τις οποίες αναγνωρίζει ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, υπογραμμίζει ότι κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει καθώς «μένει να γίνει ακόμη δουλειά».
Ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ εστιάζει στα θέματα διυπουργικού συντονισμού, απλούστευσης των διοικητικών διαδικασιών, απλοποίησης και κωδικοποίησης της νομοθεσίας και των κανονισμών. Τονίζει δε, ότι η Γαλλία θα συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα σε όλους αυτούς τους τομείς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης