Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τις συγκρούσεις ακροδεξιών με αντιναζιστές στο Βερολίνο

Reuters: Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τις συγκρούσεις ακροδεξιών με αντιναζιστές στο Βερολίνο
Οι συγκρούσεις έγιναν περίπου 65 χιλιόμετρα νότια του Meseberg, όπου η Angela Merkel έχει συνάντηση αυτή την ώρα με τον Vladimir Putin
Τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε το Σάββατο 19/8 στο Βερολίνο, όπου 500 ακτιβιστές φωνάζοντας "έξω οι ναζί" συγκρούστηκαν με άλλους τόσους ακροδεξιούς στην 31η επέτειο από την αυτοκτονία του υπαρχηγού του Αδόλφου Χίτλερ, Rudolf Hess, όπως μεταδίδει το Reuters.
Πολλοί από τους ακροδεξιούς κρατούσαν την κόκκινη, λευκή και μαύρη σημαία του Χίτλερ κατά το 3ο Ράιχ και κάποιοι είχαν και ένα πανό που έγραφε "δεν μετανιώνω για τίποτα - Εθνικοσοσιαλιστές Βερολίνο".
"Υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς, όταν πετάχθηκαν πέτρες και μπουκάλια από αντιδιαδηλωτές προς τους ακροδεξιούς" ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Βερολίνου Tito Cablitz στο Reuters.
"Τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε, αλλά το επεισόδιο είναι σε εξέλιξη και ακόμα κάνουμε καταμέτρηση" συμπλήρωσε ο ίδιος.
Συνολικά επιστρατεύτηκαν 2.300 αστυνομικοί για να εμποδίσουν τη βία στο Βερολίνο και να απομονώσουν μία πορεία από λιγότερα από 50 άτομα στο προάστιό του Σπαντάου, όπου ο Hees δεξί χέρι του Χίτλερ εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης μετά την καταδίκη του στις δίκες της Νυρεμβέργης.
Διαδηλωτές από αντίπαλα στρατόπεδα είχαν μη βίαιη αντιπαράθεση στη γειτονιά Lichtenberg του Βερολίνου, ενώ άλλοι μαζεύτηκαν για να φωνάξουν στους νεοναζί διαδηλωτές.
Η Γερμανία έχει αυστηρούς νόμους που απαγορεύουν τη χρήση συμβόλων του ναζιστικού καθεστώτος, όπως η σβάστικα, αλλά η ακροδεξιά δυναμώνει τα τελευταία χρόνια, μετά την άφιξη πάνω από 1 εκ., κυρίως μουσουλμάνων μεταναστών, το 2015.
Κι ενώ η ακροδεξιά δραστηριότητα παραμένει ένα περιθωριακό φαινόμενο στη Γερμανία, κρύβεται πίσω από εγκλήματα, όπως οι δέκα φόνοι που διαπράχθηκαν από το NSU (Εθνικοσιαλιστές του Υπόγειου), με τον μοναδικό επιζώντα ηγέτη του να καταδικάζεται σε ισόβια τον Ιούλιο του 2018.
Οι συγκρούσεις έγιναν περίπου 65 χιλιόμετρα νότια του Meseberg, όπου η Angela Merkel έχει συνάντηση αυτή την ώρα με τον Vladimir Putin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης