Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΗΕ: Παγκόσμιος φόρος τιμής στον Kofi Annan – Τι ανέφεραν Obama, Putin, Merkel

ΟΗΕ: Παγκόσμιος φόρος τιμής στον Kofi Annan – Τι ανέφεραν Obama, Putin, Merkel
O πρώην γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Kofi Annan, απεβίωσε στην Ελβετία σε ηλικία 80 ετών
Φόρο τιμής απέτισαν σήμερα ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στον εκλιπόντα πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Kofi Annan, ο οποίος απεβίωσε στην Ελβετία σε ηλικία 80 ετών.
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Nikki Haley, σημείωσε ότι ο Kofi Annan «αφιέρωσε τη ζωή του στο να κάνει τον πλανήτη ένα μέρος όπου θα επικρατεί η ειρήνη» και μίλησε για έναν διπλωμάτη «που εργαζόταν ακούραστα προκειμένου να μας ενώσει».
Από την πλευρά του, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ B. Obama χαιρέτισε «την ακεραιότητά του, την αποφασιστικότητά του, την αισιοδοξία του και την αίσθηση της ανθρωπιάς που μοιραζόμαστε».
Σύμφωνα με τον Β. Obama, ο Annan «κινητοποίησε και ενέπνευσε» την «επόμενη γενιά ηγετών».
Ο πρόεδρος της Ρωσίας, V. Putin,  υπογράμμισε ότι «ειλικρινά θαύμαζε τη σοφία και το θάρρος» του Kofi Annan.
H Γερμανίδα καγκελάριος, A. Merkel, τόνισε ότι η φωνή του Kofi Annan θα «μας λείψει πολύ σε μια εποχή όπου η από κοινού αναζήτηση λύσεων στα διεθνή προβλήματα είναι πιο επιτακτική από ποτέ».
Τέλος, φόρο τιμής στον Kofi Annan απέτισε ο Αραβικός Σύνδεσμος, που εδρεύει στο Κάιρο, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου τον χαρακτήρισε «είδωλο και πηγή υπερηφάνειας για όλους τους Αφρικανούς και τους λάτρεις της ειρήνης».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης