Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκορωσία: Ο πρόεδρος απέπεμψε τον πρωθυπουργό και έξι μέλη της κυβέρνησης με αφορμή υπόθεση διαφθοράς

Λευκορωσία: Ο πρόεδρος απέπεμψε τον πρωθυπουργό και έξι μέλη της κυβέρνησης με αφορμή υπόθεση διαφθοράς
Αποπέμφθηκαν τρεις αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός αλλά και οι υπουργοί Οικονομικών, Βιομηχανίας και Επικοινωνιών
Tον πρωθυπουργό και άλλα μέλη της κυβέρνησης, με αφορμή μια υπόθεση διαφθοράς που οδήγησε στη σύλληψη  πρώην υψηλόβαθμων αξιωματούχων, απέπεμψε σήμερα ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko.
Μάλιστα, ο Lukashenko όρισε στη θέση του μέχρι πρότινος πρωθυπουργού Andrei Kobyakov τον Sergei Rumas, επικεφαλής της Αναπτυξιακής Τράπεζας της Λευκορωσίας, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία.
Επίσης, αποπέμφθηκαν τρεις αντιπρόεδροι της κυβέρνησης, αλλά και οι υπουργοί Οικονομικών, Βιομηχανίας και Επικοινωνιών.
Όπως ανέφερε ο Alexander Lukashenko «δεν θα κατονομάσω κανέναν αλλά στην κυβέρνησή μας τα πράγματα γίνονταν ως εξής: ανακοίνωναν ένα πρόγραμμα και μετά εφάρμοζαν ένα άλλο. Δεν το ενέκρινα ποτέ και δεν θα το εγκρίνω ποτέ», προσθέτοντας πως «αυτό που υποσχεθήκαμε στους ανθρώπους –και η κυβέρνηση σχηματίστηκε ειδικά για να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα– πρέπει να το ακολουθήσουμε».
Σημειώνεται ότι το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε αφορά στον τομέα της υγείας και συνελήφθησαν γιατροί, επιχειρηματίες και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης